Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohimousse viinihyytelön kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

8 annosta

  • 160 g keitettyä lohta
  • 100 g savulohta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 100 g savulohiviipaleita

Viinihyytelö

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Lohimousse: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keitetty lohi ja savulohi. Lisää kerma varovasti. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja lisää liuos lohi-kermaseokseen. Pursota mousse erilaisiksi kuvioksi tai täytä savulohiviipaleilla vuoratut vuoat moussella. Pane jääkaappiin jähmettymään kolmeksi tunniksi.

2. Viinihyytelö: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna viiniä hieman ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada liuos vuokaan ja anna jähmettyä. Kumoa hyytelö kostutetulla voipaperille. Kastele veitsi ja hienonna hyytelö. Kumoa lohimousse ja koristele vati hienonnetulla viinihyytelöllä.

Lisää aiheesta:

Raparperihyytelö paahdetuilla manteleillaKaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraKolmen lohen mousseRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetPuolukkajäädyke mandariinilohkojen kera
Suolainen mousseKananmunatonGluteenitonAlkuruoatKalaruoka

Pienet lohimousseannokset tarjoillaan viinihyytelöpediltä. Sitruuna- tai limettilohkot kruunaavat herkun, joka on sekä maistuva että näyttävä alkuruoka tai noutopöydän suosikki.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen mousse
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadomousse yrttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohimousse viinihyytelön kera

  • 18.02.201300:00
    Broilerinmaksa

    Broilerinmaksamousse

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen lohen mousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohimousse lehtipinaatilla