Lohimousse lehtipinaatilla
Maukas, pehmeä ja helposti sulava mousse. Jos haluat lisää lisukkeita, keitetty riisi tai perunalumi ovat hyviä valintoja. Nokare ruokajogurttia yrttien kera antaa raikasta happamuutta ruoalle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- Noin 600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
- 200 g pehmeää voita
- 3-4 dl kermaa
- 5 munankeltuaista
- 5 kokonaista kananmunaa
- 2 pkt pakastettua lehtipinaattia
- muskottia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Hienonna lohi hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.
3. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten kokonaiset kananmunat ja työstä hyvin joka munan välillä jotta taikinasta tulee ilmava.
4. Työstä sitten mukaan voi ja viimeiseksi kevyesti vatkattu kerma. Mausta.
5. Kaada taikina uunivuokaan. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes mousse tuntuu kypsältä. Lämmitä pinaatti, mausta muskotilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka