Lohimousse lehtipinaatilla
Maukas, pehmeä ja helposti sulava mousse. Jos haluat lisää lisukkeita, keitetty riisi tai perunalumi ovat hyviä valintoja. Nokare ruokajogurttia yrttien kera antaa raikasta happamuutta ruoalle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- Noin 600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
- 200 g pehmeää voita
- 3-4 dl kermaa
- 5 munankeltuaista
- 5 kokonaista kananmunaa
- 2 pkt pakastettua lehtipinaattia
- muskottia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Hienonna lohi hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.
3. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten kokonaiset kananmunat ja työstä hyvin joka munan välillä jotta taikinasta tulee ilmava.
4. Työstä sitten mukaan voi ja viimeiseksi kevyesti vatkattu kerma. Mausta.
5. Kaada taikina uunivuokaan. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes mousse tuntuu kypsältä. Lämmitä pinaatti, mausta muskotilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki