Lohileivonnaiset

Vannikkeet eli perinteikkäät vol au ventit voidaan tarjoilla kuumina tai kylminä. Herkulliset, höyhenenkevyet voitaikinaleivonnaiset täytetään joko lämpimillä tai kylmillä aineksilla. Kylmät vannikkeet voi hyvin valmistella etukäteen.

Neljälle

  • 2 valmista voitaikinalevyä
  • 100 g savulohta
  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeeksi

  • erilaisia salaatinlehtiä
  • kirsikkatomaatteja
  • retiisejä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina leivinpaperille. Ota taikinasta muotilla pyöreitä paloja ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa jokaiseen leivonnaiseen hattu.

2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita ranskankerma ja sinappi. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää ranskankermaseokseen. Mausta ruohosipulilla ja tillillä.

3. Täytä leivonnaiset lohiseoksella. Koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!