Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohileivonnaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 valmista voitaikinalevyä
  • 100 g savulohta
  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeeksi

  • erilaisia salaatinlehtiä
  • kirsikkatomaatteja
  • retiisejä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina leivinpaperille. Ota taikinasta muotilla pyöreitä paloja ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa jokaiseen leivonnaiseen hattu.

2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita ranskankerma ja sinappi. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää ranskankermaseokseen. Mausta ruohosipulilla ja tillillä.

3. Täytä leivonnaiset lohiseoksella. Koristele.

Vannikkeet eli perinteikkäät vol au ventit voidaan tarjoilla kuumina tai kylminä. Herkulliset, höyhenenkevyet voitaikinaleivonnaiset täytetään joko lämpimillä tai kylmillä aineksilla. Kylmät vannikkeet voi hyvin valmistella etukäteen.

Lisää aiheesta:

Katkarapuleipä skagenVoitaikinaleivos savulohellaPienet rapuleivoksetRosmariiniskonssit vuohenjuustollaLohitartar näkkileivälläJuustopiiraat ravunpyrstöillä
Cocktail alkupalatSuolaiset leivonnaisetVappuUusivuosiBrunssiAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat
  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 14.12.202409:45
    Jouluruoka

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Nopeat ja helpot

    Helpot cocktailpalat

  • 01.04.202214:43
    Peruna

    Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa