Lohileike purjon kera

Haluatko tarjoilla jotakin, jonka valmistaminen käy todella nopeasti? Panosta kalaan! Isot, ohuet lohiviipaleet kiehuvat nopeasti valmiiksi ja maistuvat hyvältä purjosuikaleiden kanssa.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä ohuina viipaleina
  • 1 keltasipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 ½ dl kalalientä
  • 1 purjo
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • tilliä ja sitruunaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, laita se kattilan pohjalle ja mausta suolalla. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet sipulipedille. Kaada päälle valkoviini ja sen verran kalalientä että kalat peittyvät. Keitä hiljaa kannen alla n. 10 minuuttia. Nosta kalat reikäkauhalla, pidä lämpimänä.

2. Leikkaa purjo n. 10 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa palat pituussuuntaan 5 mm paksuisiksi suikaleiksi. Huuhtele kunnolla. Paista purjosuikaleet voissa, kunnes ne ovat pehmenneet, mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

3. Tarjoile lohiviipaleet purjopedillä keitettyjen perunoiden kera. Koristele annokset tillillä ja sitruunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.