Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohileike purjon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g lohifileetä ohuina viipaleina
  • 1 keltasipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 ½ dl kalalientä
  • 1 purjo
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • tilliä ja sitruunaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, laita se kattilan pohjalle ja mausta suolalla. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet sipulipedille. Kaada päälle valkoviini ja sen verran kalalientä että kalat peittyvät. Keitä hiljaa kannen alla n. 10 minuuttia. Nosta kalat reikäkauhalla, pidä lämpimänä.

2. Leikkaa purjo n. 10 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa palat pituussuuntaan 5 mm paksuisiksi suikaleiksi. Huuhtele kunnolla. Paista purjosuikaleet voissa, kunnes ne ovat pehmenneet, mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

3. Tarjoile lohiviipaleet purjopedillä keitettyjen perunoiden kera. Koristele annokset tillillä ja sitruunalla.

Lisää aiheesta:

Lohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaKuhaa paistetun tomaatin ja herkkusienten keraPaistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Makrillia fenkolin keraKalaa foliossaUunissa keitetty kirjolohi
Keitetty lohiKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Haluatko tarjoilla jotakin, jonka valmistaminen käy todella nopeasti? Panosta kalaan! Isot, ohuet lohiviipaleet kiehuvat nopeasti valmiiksi ja maistuvat hyvältä purjosuikaleiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta