Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohicarpaccio basilikalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkuttele lohifileillä basilikalla ja parsesaanilastuilla höystetyn retiisisalatin kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 400 g lohifileetä
  • 1 tl sokeria
  • 1-2 rkl karkeata merisuolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • tillinoksia

Lautaselle

  • erilaisia salaatteja
  • (esim. lehti- ja jääsalaattia, rucolaa)
  • 8 retiisiä
  • ripaus rouhittua
  • mustapippuria
  • 4 rkl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 2 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
  • tuoretta basilikaa
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

Ripottele fileelle sokeri, merisuola, valkopippuri ja tillinoksat.

Peitä filee tiukasti foliolla ja anna sen maustua jääkaapissa kevyen painon alla seuraavaan päivään.

Poista tillinoksat ja pippurit fileen pinnasta ja kuivaa pinta.

Laita filee pakastimeen siksi aikaa, että se hieman kohmettuu.

Leikkaa kohmeisesta fileestä terävällä veitsellä paperinohuita viipaleita ja asettele ne lautasille.

Revi salaatit ja lohko retiisit ja aseta myös ne lautasille.

Ripottele lohiviipaleille rouhittua mustapippuria, basilikaa ja ohuita parmesaanilastuja.

Pirskottele oliiviöljystä ja Balsamicosta sekoitettua kastiketta kalaviipaleille sekä salaatille.

Lisää aiheesta:

Balsamiviinietikalla maustettu carpaccioTurskaceviche sitruuna-limettimarinadissaJoppen katkarapusalaattiBroilerinkoipia vihreällä curryllaGrillivartaat lohestaGrillattua halloumia ja munakoisoa
LohicarpaccioKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohicarpaccio
  • 06.03.201311:31
    Lohifilee

    Piparjuurimarinoitua lohta

  • 31.03.201508:57
    Graavilohi

    Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohi-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohicarpaccio herkkusienillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohicarpaccio basilikalla