Lohicarpaccio basilikalla

Herkuttele lohifileillä basilikalla ja parsesaanilastuilla höystetyn retiisisalatin kanssa.

4 annosta

  • 400 g lohifileetä
  • 1 tl sokeria
  • 1-2 rkl karkeata merisuolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • tillinoksia

Lautaselle

  • erilaisia salaatteja
  • (esim. lehti- ja jääsalaattia, rucolaa)
  • 8 retiisiä
  • ripaus rouhittua
  • mustapippuria
  • 4 rkl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 2 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
  • tuoretta basilikaa
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

Ripottele fileelle sokeri, merisuola, valkopippuri ja tillinoksat.

Peitä filee tiukasti foliolla ja anna sen maustua jääkaapissa kevyen painon alla seuraavaan päivään.

Poista tillinoksat ja pippurit fileen pinnasta ja kuivaa pinta.

Laita filee pakastimeen siksi aikaa, että se hieman kohmettuu.

Leikkaa kohmeisesta fileestä terävällä veitsellä paperinohuita viipaleita ja asettele ne lautasille.

Revi salaatit ja lohko retiisit ja aseta myös ne lautasille.

Ripottele lohiviipaleille rouhittua mustapippuria, basilikaa ja ohuita parmesaanilastuja.

Pirskottele oliiviöljystä ja Balsamicosta sekoitettua kastiketta kalaviipaleille sekä salaatille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!