Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohi-savoijinkaalitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 900 g lohifileetä
  • 1 keltasipuli
  • 1 savoijinkaali
  • voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Ruohosipulikastike

  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 dl kermaa
  • 1 dl voimakasta kalalientä
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 50 g voita
  • 2 tl maissitärkkelystä (maizenaa) + tilkka valkoviiniä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kermassa keitetyt punajuuret

  • 4 punajuurta
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Viipaloi lohifilee ohuesti. Kuori ja viipaloi sipuli. Keitä vettä isossa kattilassa. Kasta savoijinkaalinlehdet kiehuvaan veteen ja huuhdo ne nopeasti kylmässä vedessä. Laita voideltu voipaperiarkki irtopohjavuoan pohjalle ja pohjusta vuoka savoijinkaalinlehdillä. Laita päälle lohikerros, mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle kerros sipulia, kaalia ja taas lohta. Jatka, kunnes vuoka on täynnä, päällimmäiseksi tulee kaalikerros. Peitä voidellulla voipaperiarkilla ja paista uunissa 45 minuuttia.

2. Kastike: Kaada viini, kerma ja kalaliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää valkoviiniä ja suurusta kastike sillä. Kuumenna kastike, mutta älä anna sen enää kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää voi nokareittain juuri ennen tarjoilua, viimeiseksi lisää ruohosipuli.

Lohi maistuu aina alkuruokana. Tässä lohi tarjoillaan herkullisessa tortussa pehmeän ruohosipulikastikkeen kera. Kermakeitetyt punajuuret antavat sekä makua että väriä.

3. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Keitä lohkoja kermassa 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa lohitorttu tasaisiksi paloiksi ja tarjoile punajuurten sekä ruohosipulikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraVasikkakääröt kermakastikkeessaLohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen keraTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaaKasvislasagne papujen kera
LohipiirakkaKastikkeet ja dipitKananmunatonSadonkorjuuGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohipiirakka
  • 02.11.202420:00
    Huomenta Suomi

    Anun lohipiirakka

  • 04.04.201411:57
    Lohirullat

    Lohikääretorttu

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-savoijinkaalitorttu

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Lohipiirakka pikkujouluihin

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Savulohi-parsapiirakka