Lohi-parsakaalikastike pastalle

Kaada herkullinen lohesta ja parsakaalista tehty kastike vastakeitetyn pastan päälle. Ei voisi olla yksinkertaisempaa, nopeampaa – eikä parempaa. Se, että kastike sopii vielä painonvartioillekin ei ole huono asia sekään.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • 450 g lohta
  • 400 g pakastettuja parsakaalinnuppuja
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa lohi kuutioiksi ja sulata parsakaalia hiukan.

2. Vatkaa jauho maidon joukkoon ja lisää ranskankerma, suola, pippuri ja puristettu valkosipulinkynsi. Kiehauta sekoittaen ja keitä hetken aikaa. Laita kastikkeeseen lohipalat ja parsakaalinuput. Kiehauta uudelleen ja anna kiehua 2 minuuttia. Sulje kansi ja nosta kattila leikkuulaudalle. Anna seisoa 5 minuuttia.

3. Tarjoile lohikastike pastan kera. Kieräytä vielä muutama ekstrakierros mustapippuria myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.