Lohi-carpaccio

Pane lohi pakastimeen pariksi vuorokaudeksi ennen tarjoilua, niin se on helpompi viipaloida. Samalla pakastus tuhoaa mahdolliset taudinaiheuttajat. Lohi graavataan limettimehulla aivan samoin kuin lohi-cevicheä tehtäessä.

Neljälle

  • 300-400 g lohifileetä
  • 2 limettiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl rosépippuria

Tarjoiluun

  • ½ punasipulia
  • vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 limetti
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 4 viipaletta paahtoleipää

Valmistusohje

1. Sulata lohi puolittain. Leikkaa siitä terävällä veitsellä ohuen ohuita viipaleita. Asettele viipaleet neljälle lautaselle. Purista viipaleille limettien mehu ja ripota päälle öljy. Anna seistä 10 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi. Leikkaa limetti lohkoiksi. Koristele lohiannokset salaatinlehdillä, sipulisilpulla ja limettilohkoilla. Murskaa rosépippurit ja ripota annoksille, tiputa niille myös balsamicoa. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.