Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohi-carpaccio

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 300-400 g lohifileetä
  • 2 limettiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl rosépippuria

Tarjoiluun

  • ½ punasipulia
  • vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 limetti
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 4 viipaletta paahtoleipää

Valmistusohje

1. Sulata lohi puolittain. Leikkaa siitä terävällä veitsellä ohuen ohuita viipaleita. Asettele viipaleet neljälle lautaselle. Purista viipaleille limettien mehu ja ripota päälle öljy. Anna seistä 10 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi. Leikkaa limetti lohkoiksi. Koristele lohiannokset salaatinlehdillä, sipulisilpulla ja limettilohkoilla. Murskaa rosépippurit ja ripota annoksille, tiputa niille myös balsamicoa. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattiaPippurilohiLohitartar avokadon keraSitrusmarinoitu lohiLohi-kampasimpukkacarpaccioGrillatut lohiperhoset maustevoin kera
LohicarpaccioKananmunatonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Pane lohi pakastimeen pariksi vuorokaudeksi ennen tarjoilua, niin se on helpompi viipaloida. Samalla pakastus tuhoaa mahdolliset taudinaiheuttajat. Lohi graavataan limettimehulla aivan samoin kuin lohi-cevicheä tehtäessä.

Tuoreimmat aiheesta

Lohicarpaccio
  • 06.03.201311:31
    Lohifilee

    Piparjuurimarinoitua lohta

  • 31.03.201508:57
    Graavilohi

    Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohi-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohicarpaccio herkkusienillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohicarpaccio basilikalla