Linssisalaatti

Ainekset

  • 4:lle hengelle
  • 350 g tummia linssejä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 8 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 tomaattia
  • 3 latva-artisokan sydäntä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuumenna oliiviöljy isossa padassa ja kuullota sipulit. Lisää linssit ja sekoita. Lisää liemi, mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa tunti. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Pilko tomaatit ja latva-artisokan sydämet. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Tarkista maku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!