Linssisalaatti
Julkaistu
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4:lle hengelle
- 350 g tummia linssejä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 8 dl kana- tai kasvislientä
- 2 tomaattia
- 3 latva-artisokan sydäntä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- tuoretta timjamia
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Kuumenna oliiviöljy isossa padassa ja kuullota sipulit. Lisää linssit ja sekoita. Lisää liemi, mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa tunti. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Pilko tomaatit ja latva-artisokan sydämet. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta