Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linssikinkkua

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 250g prosciutto-kinkkua
  • 2 sipulia ohueksi viipaloituna
  • 1,2dl neitsytoliiviöljyä
  • pieni oksa rosmariinia
  • 2 chilipippuria kuutioituna
  • 2x5,4dl säilykelinssejä valutettuina ja huuhdeltuina
  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

- Ruskista kinkku ja sipuliviipaleet kuumalla lämmöllä paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää rosmariinin oksa ja chilipippurit. Paista kunnes kinkku ja sipulit ovat ruskistuneet.

- Lisää valutetut ja huuhdellut linssit pannulle. Anna kiehua muutama minuutti niin, että linssit imevät itseensä makua muista aineksista.

- Lisää hyppysellinen suolaa, mutta ole varovainen, sillä kinkussa on jo valmiiksi hiukan suolaa.

- Poista rosmariinin oksa. Tarjoile lämpimänä tai huoneen lämpöisenä.

Jos on tulossa päivällisvieraita, mutta aikaa vähän, kannattaa keskittyä tähän herkulliseen reseptiin. Se on hämmästyttävän helppo, mutta sitä ei tietystikään kannata kuuluttaa ääneen aterijoitsijoille.

Lisää aiheesta:

Vihreä linssisalaatti joulukinkulleCarolina-tädin kesäkurpitsapastaRydbergin pihvi-pyttisLampaankyljykset yrttivoin kanssaTomaatti-leipäkeittoNopea lasimestarinsilli
KinkkuaKananmunatonGluteenitonLaktoositonJuhlatGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin kasvisvati kinkun kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Viinimarinoitua kesäkinkkua

  • 10.04.201316:25
    Vappu

    Mansikoita ja kinkkua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Papaijalohkot savukinkun kera