Linssikinkkua
Jos on tulossa päivällisvieraita, mutta aikaa vähän, kannattaa keskittyä tähän herkulliseen reseptiin. Se on hämmästyttävän helppo, mutta sitä ei tietystikään kannata kuuluttaa ääneen aterijoitsijoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 250g prosciutto-kinkkua
- 2 sipulia ohueksi viipaloituna
- 1,2dl neitsytoliiviöljyä
- pieni oksa rosmariinia
- 2 chilipippuria kuutioituna
- 2x5,4dl säilykelinssejä valutettuina ja huuhdeltuina
- hyppysellinen suolaa
Valmistusohje
- Ruskista kinkku ja sipuliviipaleet kuumalla lämmöllä paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää rosmariinin oksa ja chilipippurit. Paista kunnes kinkku ja sipulit ovat ruskistuneet.
- Lisää valutetut ja huuhdellut linssit pannulle. Anna kiehua muutama minuutti niin, että linssit imevät itseensä makua muista aineksista.
- Lisää hyppysellinen suolaa, mutta ole varovainen, sillä kinkussa on jo valmiiksi hiukan suolaa.
- Poista rosmariinin oksa. Tarjoile lämpimänä tai huoneen lämpöisenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan