Linssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaan

Jauhelihakastike saa uutta makua ja proteiinilisää linsseistä. Tarjoa kastike täysjyväpastan kera. Kastikkeesta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 536 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 1 kpl sipulia
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 kpl porkkanaa
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 5 tl oliiviöljyä
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl GoGreen Punaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl kuivattua basilikaa
  • 0.5 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 dl tuoretta persiljaa

Lisäksi

  • 300 g täysjyväspagettia

Valmistusohje

Kuori ja paloittele sipuli, selleri ja porkkana.

Ruskista jauheliha pannulla öljyssä lähes kypsäksi, lisää kasvikset loppuvaiheessa, paista vielä muutaman minuutin ajan.

Lisää mehu, vesi, tomaattipyre ja -murska ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.

Lisää mausteet, sekoita ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon tuore persilja.

Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.