Linssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaan

Jauhelihakastike saa uutta makua ja proteiinilisää linsseistä. Tarjoa kastike täysjyväpastan kera. Kastikkeesta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 536 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 1 kpl sipulia
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 kpl porkkanaa
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 5 tl oliiviöljyä
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl GoGreen Punaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl kuivattua basilikaa
  • 0.5 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 dl tuoretta persiljaa

Lisäksi

  • 300 g täysjyväspagettia

Valmistusohje

Kuori ja paloittele sipuli, selleri ja porkkana.

Ruskista jauheliha pannulla öljyssä lähes kypsäksi, lisää kasvikset loppuvaiheessa, paista vielä muutaman minuutin ajan.

Lisää mehu, vesi, tomaattipyre ja -murska ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.

Lisää mausteet, sekoita ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon tuore persilja.

Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!