Linssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaan
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668256/landscape16_9/515/290/f71e55d1d6de1a8492317fa6cd914b2d/zJ/linsseja-11309.jpg)
Jauhelihakastike saa uutta makua ja proteiinilisää linsseistä. Tarjoa kastike täysjyväpastan kera. Kastikkeesta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 536 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 kpl sipulia
- 100 g juuriselleriä
- 1 kpl porkkanaa
- 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
- 5 tl oliiviöljyä
- 1 dl omenatäysmehua
- 1 dl vettä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl GoGreen Punaisia linssejä (kuivattuja)
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl kuivattua basilikaa
- 0.5 tl kuivattua timjamia
- 0.5 dl tuoretta persiljaa
Lisäksi
- 300 g täysjyväspagettia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele sipuli, selleri ja porkkana.
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä lähes kypsäksi, lisää kasvikset loppuvaiheessa, paista vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää mehu, vesi, tomaattipyre ja -murska ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.
Lisää mausteet, sekoita ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon tuore persilja.
Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka