Jauhelihakastike saa uutta makua ja proteiinilisää linsseistä. Tarjoa kastike täysjyväpastan kera. Kastikkeesta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 536 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 kpl sipulia
- 100 g juuriselleriä
- 1 kpl porkkanaa
- 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
- 5 tl oliiviöljyä
- 1 dl omenatäysmehua
- 1 dl vettä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl GoGreen Punaisia linssejä (kuivattuja)
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl kuivattua basilikaa
- 0.5 tl kuivattua timjamia
- 0.5 dl tuoretta persiljaa
Lisäksi
- 300 g täysjyväspagettia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele sipuli, selleri ja porkkana.
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä lähes kypsäksi, lisää kasvikset loppuvaiheessa, paista vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää mehu, vesi, tomaattipyre ja -murska ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.
Lisää mausteet, sekoita ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon tuore persilja.
Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.