Linssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaan

Jauhelihakastike saa uutta makua ja proteiinilisää linsseistä. Tarjoa kastike täysjyväpastan kera. Kastikkeesta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 536 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 1 kpl sipulia
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 kpl porkkanaa
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 5 tl oliiviöljyä
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl GoGreen Punaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl kuivattua basilikaa
  • 0.5 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 dl tuoretta persiljaa

Lisäksi

  • 300 g täysjyväspagettia

Valmistusohje

Kuori ja paloittele sipuli, selleri ja porkkana.

Ruskista jauheliha pannulla öljyssä lähes kypsäksi, lisää kasvikset loppuvaiheessa, paista vielä muutaman minuutin ajan.

Lisää mehu, vesi, tomaattipyre ja -murska ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.

Lisää mausteet, sekoita ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon tuore persilja.

Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja