Linssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaan
Jauhelihakastike saa uutta makua ja proteiinilisää linsseistä. Tarjoa kastike täysjyväpastan kera. Kastikkeesta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 536 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 kpl sipulia
- 100 g juuriselleriä
- 1 kpl porkkanaa
- 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
- 5 tl oliiviöljyä
- 1 dl omenatäysmehua
- 1 dl vettä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl GoGreen Punaisia linssejä (kuivattuja)
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl kuivattua basilikaa
- 0.5 tl kuivattua timjamia
- 0.5 dl tuoretta persiljaa
Lisäksi
- 300 g täysjyväspagettia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele sipuli, selleri ja porkkana.
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä lähes kypsäksi, lisää kasvikset loppuvaiheessa, paista vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää mehu, vesi, tomaattipyre ja -murska ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.
Lisää mausteet, sekoita ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon tuore persilja.
Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan