Tämä voidaan tarjoilla vegetaarisena pääruokana tai liharuokien lisäkkeenä. Jos pöydässä on vegetaristeja, muista vain vaihtaa kanaliemi kasvisliemeksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 pala lanttua
- 1 bataatti
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl punaisia linssejä
- 5 dl kanalientä
- 2 tl kuivattua timjamia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori lanttu, bataatti ja porkkana ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Keitä linssejä 10 minuuttia kanaliemessä yhdessä timjamin ja valkosipulinkynsien kanssa. Siivilöi liemi linsseistä ja keitä juurekset samassa liemessä. Suolaa ja pippuroi.
3. Laita juurekset ja linssit kulhoon ja kaada liemi niiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.