Linssejä ja juureksia

Tämä voidaan tarjoilla vegetaarisena pääruokana tai liharuokien lisäkkeenä. Jos pöydässä on vegetaristeja, muista vain vaihtaa kanaliemi kasvisliemeksi.

Neljälle

  • 1 pala lanttua
  • 1 bataatti
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 5 dl kanalientä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori lanttu, bataatti ja porkkana ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Keitä linssejä 10 minuuttia kanaliemessä yhdessä timjamin ja valkosipulinkynsien kanssa. Siivilöi liemi linsseistä ja keitä juurekset samassa liemessä. Suolaa ja pippuroi.

3. Laita juurekset ja linssit kulhoon ja kaada liemi niiden päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!