Linssejä ja juureksia
Tämä voidaan tarjoilla vegetaarisena pääruokana tai liharuokien lisäkkeenä. Jos pöydässä on vegetaristeja, muista vain vaihtaa kanaliemi kasvisliemeksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 pala lanttua
- 1 bataatti
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl punaisia linssejä
- 5 dl kanalientä
- 2 tl kuivattua timjamia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori lanttu, bataatti ja porkkana ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Keitä linssejä 10 minuuttia kanaliemessä yhdessä timjamin ja valkosipulinkynsien kanssa. Siivilöi liemi linsseistä ja keitä juurekset samassa liemessä. Suolaa ja pippuroi.
3. Laita juurekset ja linssit kulhoon ja kaada liemi niiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa