Linnan tähdet: Marokkolainen lihapata ja haudutettuja linssejä
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g naudanpaistia suikaleina
- 300 g vihreitä linssejä
- 2 sipulia hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 kesäkurpitsa suikaleina (ei pehmeää sisusta)
- 1 tl kuminaa
- 1 tl currya
- ½ tl kuivattua inkivääriä
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- suolaa, vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna laakea kasari ja lisää öljy. Ruskista naudanpaisti suikaleet ja lisää sipulit.
2. Kun sipulit ovat saaneet hieman väriä niin lisää mausteet.
3. Kuullota vielä hetki (n. 3 min.) ja lisää sen jälkeen vettä niin, että tuotteet peittyvät.
4. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan ja lisää uusi vesi kasariin.
5. Lisää hyvin huuhdellut linssit ja keitä kypsäksi.
6. Lisää lopuksi kesäkurpitsat ja mausta.
7. Tarjoile naan-leivän kanssa.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo