Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on kotikeittiöön makuja suoraan Välimeren rannoilta. Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja on myös mukava ruoka kutsuilla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 350 g linguine-pastaa
  • 400 g tuoreita sinisimpukoita
  • 100 g calamares
  • 1 sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 4 dl valkoviiniä
  • 4 dl vihanneslientä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Puhdista simpukat. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja palsternakka ja kuutioi ne pieneksi. Silppua persilja ja basilika. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolavedessä. Kaada vesi pois.

3. Kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja palsternakkaa öljyssä kattilassa. Laita simpukat ja mustekalat mukaan ja freesaa niitäkin jokunen minuutti. Kaada päälle valkoviini ja vihannesliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista 5 minuuttia. Kääntele joukkoon persilja- ja basilikasilput ja tarjoile merenelävät pastan ja sitruunalohkojen kanssa.

Lisää aiheesta:

Caprin pasta-simpukkasalaattiSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraKala-äyriäispastaPastapaellaPasta-julienne ja valkosipulisimpukatPaccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
SimpukkapastaPastat ja nuudelitKananmunatonLaktoositonJuhlatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkapasta
  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Täysjyväpasta simpukkakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Simpukkapasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Spagettia simpukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Linguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissä

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pasta-julienne ja valkosipulisimpukat