Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste
Perinteiset Lindstöminpihvit maistuvat herkullisen raasteen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Pihvit
- 400 g jauhelihaa
- 100 g etikkapunajuurta
- 200 g keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl kapriksia tai puolikas suolakurkku
- 1 kananmuna
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
Porkkana-aprikoosiraaste
- 3 isoa porkkanaa
- 10 kpl kuivattuja aprikooseja
- 1 dl omenamehua
- 2 rkl tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Pihvit:
Raasta punajuuret, perunat sekä sipuli hienoksi raasteeksi.(Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä jos haluat siitä pehmeämmän ja miedomman makuista.)
Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin keskenään ja anna taikinan levätä kylmässä tunnin ajan. Muotoile taikinasta pihvejä ja kypsennä uunissa 200c 15-20 min ajan.
Porkkana-aprikoosiraaste:
Kiehauta vesi kattilassa ja kaada kuivatut aprikoosit veteen kiehumaan hiljalleen 15 min ajaksi. Jäähdytä turvonneet aprikoosit ja leikkaa ne suikaleiksi.
Yhdistä kulhossa porkkanaraaste, mehu, aprikoosit sekä persilja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan