Lime-vaahtokarkit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675484/landscape16_9/515/290/d03f500b4de459edda960e53c5dc3ca3/Fl/limevaahto-7222.jpg)
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 10 liivakkoa
- 2,8 dl sokeria
- 0,9 dl vettä
- 2 tl hunajaa
- 2 valkuaista (75g)
- 2 limettiä
- tomusokeria ja maissitärkkelystä
Valmistusohje
Laita liivakot likoamaan kylmään veteen. Laita vesi, hunaja ja sokeri kiehumaan kattilaan. Vispaa valkuaiset vaahdoksi monitoimikoneessa. Kun sokeriliemi on noin 130°c kuumaa, kaada se ohuena nauhana kiinteän valkuaisvaahdon joukkoon samalla koko ajan vispaten kovaa. Raasta joukkoon limetin kuorta. Sulata liivakot kasarissa ja kaada ohuena nauhana valkuaismassan joukkoon. Vispaa hetki. Lusikoi vaahtokarkkimassaa kelmutettuun vuokaan ja laita kylmään hyytymään. Leikkaa jäähtyneestä massasta paloja ja pyörittele ne maizena-tomusokeri seoksessa. Näin vaahtokarkit ovat valmiita!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka