Lihapyörykät ilmakuivatussa kinkussa
Ilmakuivattu kinkku sopii mainiosti lihapullien kaveriksi. Tällä reseptillä saat omaan lihapullareseptiisi uutta väriä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 30 g aurinkokuivattua tomaattia
- 4 rkl pestokastiketta
- basilikaa
- 150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina
Valmistusohje
Leikkaa sipuli ja aurinkokuivattu tomaatti silpuksi ja sekoita jauhelihan kanssa.
Lisää kananmuna. Mausta pestokastikkeella ja vaivaa tiiviiksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta lihapullia.
Levitä ilmakuivattuja kinkkuviipaleita leikkuulaudalle ja niiden päälle basilikanlehtiä. Aseta pyörykkä jokaisen kinkkuviipaleen päälle ja rullaa kiinni.
Paista vartti 200-asteisessa uunissa.
Tarjoa pyöryköiden kanssa tomaattispaghettia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan