Lihapyörykät ilmakuivatussa kinkussa

Ilmakuivattu kinkku sopii mainiosti lihapullien kaveriksi. Tällä reseptillä saat omaan lihapullareseptiisi uutta väriä.

Ainekset

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • 30 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 rkl pestokastiketta
  • basilikaa
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina

Valmistusohje

Leikkaa sipuli ja aurinkokuivattu tomaatti silpuksi ja sekoita jauhelihan kanssa.

Lisää kananmuna. Mausta pestokastikkeella ja vaivaa tiiviiksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta lihapullia.

Levitä ilmakuivattuja kinkkuviipaleita leikkuulaudalle ja niiden päälle basilikanlehtiä. Aseta pyörykkä jokaisen kinkkuviipaleen päälle ja rullaa kiinni.

Paista vartti 200-asteisessa uunissa.

Tarjoa pyöryköiden kanssa tomaattispaghettia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.