Lihapyörykät ilmakuivatussa kinkussa
Ilmakuivattu kinkku sopii mainiosti lihapullien kaveriksi. Tällä reseptillä saat omaan lihapullareseptiisi uutta väriä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 30 g aurinkokuivattua tomaattia
- 4 rkl pestokastiketta
- basilikaa
- 150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina
Valmistusohje
Leikkaa sipuli ja aurinkokuivattu tomaatti silpuksi ja sekoita jauhelihan kanssa.
Lisää kananmuna. Mausta pestokastikkeella ja vaivaa tiiviiksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta lihapullia.
Levitä ilmakuivattuja kinkkuviipaleita leikkuulaudalle ja niiden päälle basilikanlehtiä. Aseta pyörykkä jokaisen kinkkuviipaleen päälle ja rullaa kiinni.
Paista vartti 200-asteisessa uunissa.
Tarjoa pyöryköiden kanssa tomaattispaghettia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Mokkapalat
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti