Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihaliemen keitto-ohjeet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • ydinluu ja keittoliha (kaupan valmispaketti, eri tuottajia)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 5 cm pätkä palsternakkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 mustapippuria
  • 1 oksa timjamia
  • 2 oksaa persiljaa

Valmistusohje

Laita liha ja luu kattilaan halkaistun sipulin sekä porkkanan kera. Heitä joukkoon laakerinlehdet, mustapippurit, tinjami, persilja sekä 5 cm palsternakkaa ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua pari minuuttia, kuori tämän jälkeen pinnalle muodostunut vaahto reikälusikalla ja heitä pois. Anna kiehua taas pari minuuttia ja poista muodostunut vaahto. Laske tämän jälkeen lämpöä ja anna lihojen kiehua rauhassa pari kolme tuntia tai kunnes iso lihapala on aivan murea. Lisää tarvittaessa kylmää vettä, niin että lihat ovat koko ajan peitettyinä.

Kun liha on aivan mureaa, ota kattila liedeltä ja siivilöi liemi talteen. Säästä lihanpala ja heitä luu ja muut mausteet kompostiin. Jos valmistat liemestä keittoa vasta seuraavana päivänä, jäähdytä se ja laita yöksi kylmään. Seuraavana päivänä liemen pinnalle hyytynyt rasva on helppo kuoria pois ja liemi on näin vähärasvaisempi. Muista maustaa suolalla kun käytät lientä! Voit myös halutessasi jatkaa siivilöidyn liemen keittämistä kokoon, näin siitä tulee vahvempi ja tiiviimpi.

Lisää aiheesta:

Luumusilavoitu kyljysriviTuoresuolattua lammasta juuresmuussin keraPyöreä paistiPitkään muhinutta naudanlihapataaTumma häränlihaliemiHäränrintaa juuresten kera
LihakeittoKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto