Liemessä keitettyä lammasta kasvisten kera

Tämä on ihanaa, maukasta talviruokaa. Käytä vuodenaikaan sopivia juureksia ja vihanneksia, ja tarjoile lampaankyljykset ranskalaisen sinapin sekä pienten säilykekurkkujen kera.

Neljälle

  • 800 g lampaan kyljysriviä
  • 1 ½ l lihalientä
  • 2 porkkanaa
  • 3 dl lehtiselleriä
  • 200 g helmisipuleita
  • 150 g savoijinkaalia
  • 200 g sokeriherneitä
  • 2 latva-artisokkaa
  • tuoretta timjamia
  • laakerinlehtiä
  • kokonaisia valkopippureita
  • persiljaa
  • pieniä maustekurkkuja
  • jauhettua valkopippuria
  • vaaleaa ranskalaista sinappia

Valmistusohje

1. Puhdista kaikki kasvikset ja paloittele.

2. Laita lammas ensin veteen, kuumenna kiehuvaksi ja kaada vesi pois.

3. Laita lammas kattilaan liemen, vihannesten ja mausteiden kera. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää pienemmät vihannekset, jotka tarvitsevat lyhyemmän keittoajan, mukaan vasta loppupuolella.

4. Tarjoile lammas viipaleina yhdessä liemen ja kasvisten kera. Koristele mielellään hienonnetulla persiljalla, tarjoile maustekurkkujen ja sinapin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!