Liemessä keitettyä lammasta kasvisten kera
Tämä on ihanaa, maukasta talviruokaa. Käytä vuodenaikaan sopivia juureksia ja vihanneksia, ja tarjoile lampaankyljykset ranskalaisen sinapin sekä pienten säilykekurkkujen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g lampaan kyljysriviä
- 1 ½ l lihalientä
- 2 porkkanaa
- 3 dl lehtiselleriä
- 200 g helmisipuleita
- 150 g savoijinkaalia
- 200 g sokeriherneitä
- 2 latva-artisokkaa
- tuoretta timjamia
- laakerinlehtiä
- kokonaisia valkopippureita
- persiljaa
- pieniä maustekurkkuja
- jauhettua valkopippuria
- vaaleaa ranskalaista sinappia
Valmistusohje
1. Puhdista kaikki kasvikset ja paloittele.
2. Laita lammas ensin veteen, kuumenna kiehuvaksi ja kaada vesi pois.
3. Laita lammas kattilaan liemen, vihannesten ja mausteiden kera. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää pienemmät vihannekset, jotka tarvitsevat lyhyemmän keittoajan, mukaan vasta loppupuolella.
4. Tarjoile lammas viipaleina yhdessä liemen ja kasvisten kera. Koristele mielellään hienonnetulla persiljalla, tarjoile maustekurkkujen ja sinapin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut