Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Liekitetyt hummerit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria
  • 1 tl salottisipulisilppua
  • 1 rkl voita
  • 2 cl konjakkia
  • 2 cl pernodia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 300 g tuoretta pinaattia
  • 1 tl tuoretta kirvelisilppua
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuullota salottisilppua voissa paistokasarissa. Murskaa hummerien sakset varoen ja kaiva lihat ulos. Perkaa pyrstöt. Lisää pannulle muutaman minuutin kuluttua hummerinlihat ja paista hetki.

2. Kaada pannulle konjakki ja pernod. Sytytä ja anna palaa loppuun.

3. Kaada pannulle nyt kermaa ja keitä muutama minuutti, niin että kastike hieman paksuuntuu. Lisää joukkoon pinaatti ja kuumenna. Mausta kirvelillä ja sitruunamehulla.

Tämä on klassinen alkuruoka, jota nautittiin ennenvanhaan hienoissa ravintoloissa. Onnistuu kotonakin. Varoitus: pysy kaukana keittiötuulettimesta, kun flambeeraat eli liekität.

Lisää aiheesta:

Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaaPariloitu silakkatartarPaistettu ja marinoitu kala vihannesten keraÄyriäisrisottoSomalialainen rapupataHerkkusieniä ja taskurapumuhennosta
HummeriAlkuruoatKananmunatonGluteenitonVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hummeri
  • 07.07.201712:01
    Huomenta Suomi

    Grillattua hummeria ja avomaankurkkusalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Liekitetyt hummerit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria korvasienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitetty hummeri

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hummeri minute