Liekitetyt hummerit
Tämä on klassinen alkuruoka, jota nautittiin ennenvanhaan hienoissa ravintoloissa. Onnistuu kotonakin. Varoitus: pysy kaukana keittiötuulettimesta, kun flambeeraat eli liekität.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
- 1 tl salottisipulisilppua
- 1 rkl voita
- 2 cl konjakkia
- 2 cl pernodia
- 3 dl kuohukermaa
- 300 g tuoretta pinaattia
- 1 tl tuoretta kirvelisilppua
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuullota salottisilppua voissa paistokasarissa. Murskaa hummerien sakset varoen ja kaiva lihat ulos. Perkaa pyrstöt. Lisää pannulle muutaman minuutin kuluttua hummerinlihat ja paista hetki.
2. Kaada pannulle konjakki ja pernod. Sytytä ja anna palaa loppuun.
3. Kaada pannulle nyt kermaa ja keitä muutama minuutti, niin että kastike hieman paksuuntuu. Lisää joukkoon pinaatti ja kuumenna. Mausta kirvelillä ja sitruunamehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan