Liekitetyt hummerit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669744/landscape16_9/515/290/2d7dcb8997677e0673a03db3da18fc9/qg/902786-2416.jpg)
Tämä on klassinen alkuruoka, jota nautittiin ennenvanhaan hienoissa ravintoloissa. Onnistuu kotonakin. Varoitus: pysy kaukana keittiötuulettimesta, kun flambeeraat eli liekität.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
- 1 tl salottisipulisilppua
- 1 rkl voita
- 2 cl konjakkia
- 2 cl pernodia
- 3 dl kuohukermaa
- 300 g tuoretta pinaattia
- 1 tl tuoretta kirvelisilppua
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuullota salottisilppua voissa paistokasarissa. Murskaa hummerien sakset varoen ja kaiva lihat ulos. Perkaa pyrstöt. Lisää pannulle muutaman minuutin kuluttua hummerinlihat ja paista hetki.
2. Kaada pannulle konjakki ja pernod. Sytytä ja anna palaa loppuun.
3. Kaada pannulle nyt kermaa ja keitä muutama minuutti, niin että kastike hieman paksuuntuu. Lisää joukkoon pinaatti ja kuumenna. Mausta kirvelillä ja sitruunamehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka