Unohda kylmäsavulohen kera tarjoiltavat rasvaiset kastikkeet. Valmista raikas, vihreä, kermainen kastike sen sijaan. Tehosekoittimesta tai monitoimikoneesta on paljon apua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- näkkileipää
- rouhittua mustapippuria
Lehtisalaattikastike
- 2 ruukkua lehtisalaattia
- 1 rasia vihanneskrassia
- ½ nippua ruohosipulia
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 rkl omenasiideriviinietikkaa
Valmistusohje
1. Väännä salaatti irti juuristaan. Varo, ettei mukaan tule multaa, huuhtele. Leikkaa krassit ja ruohosipuli karkeasti.
2. Revi salaatti karkeasti ja laita salaatti sekä muut ainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi pyreeksi.
3. Asettele näkkileivänpalasille lohta, ja kaada päälle kastiketta. Älä unohda rouhittua mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.