Lehtisalaattikastike lohelle
Unohda kylmäsavulohen kera tarjoiltavat rasvaiset kastikkeet. Valmista raikas, vihreä, kermainen kastike sen sijaan. Tehosekoittimesta tai monitoimikoneesta on paljon apua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- näkkileipää
- rouhittua mustapippuria
Lehtisalaattikastike
- 2 ruukkua lehtisalaattia
- 1 rasia vihanneskrassia
- ½ nippua ruohosipulia
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 rkl omenasiideriviinietikkaa
Valmistusohje
1. Väännä salaatti irti juuristaan. Varo, ettei mukaan tule multaa, huuhtele. Leikkaa krassit ja ruohosipuli karkeasti.
2. Revi salaatti karkeasti ja laita salaatti sekä muut ainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi pyreeksi.
3. Asettele näkkileivänpalasille lohta, ja kaada päälle kastiketta. Älä unohda rouhittua mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan