Lehtisalaattikastike lohelle

Unohda kylmäsavulohen kera tarjoiltavat rasvaiset kastikkeet. Valmista raikas, vihreä, kermainen kastike sen sijaan. Tehosekoittimesta tai monitoimikoneesta on paljon apua.

Neljälle

  • 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • näkkileipää
  • rouhittua mustapippuria

Lehtisalaattikastike

  • 2 ruukkua lehtisalaattia
  • 1 rasia vihanneskrassia
  • ½ nippua ruohosipulia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenasiideriviinietikkaa

Valmistusohje

1. Väännä salaatti irti juuristaan. Varo, ettei mukaan tule multaa, huuhtele. Leikkaa krassit ja ruohosipuli karkeasti.

2. Revi salaatti karkeasti ja laita salaatti sekä muut ainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi pyreeksi.

3. Asettele näkkileivänpalasille lohta, ja kaada päälle kastiketta. Älä unohda rouhittua mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!