Causa Limeña – Peruna-kanaterriini

11.11.2015. Kira Weckman & Michel Garzón loihtivat Huomenta Suomessa perulaista ruokaa. Kokeile herkullista peruna-kanaterriiniä!

Perunapyree

  • 1 kg puikulaperunoita
  • vettä
  • merisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 dl limen mehua
  • keltaista chilitahnaa (oman maun mukaan)

Keltainen chilitahna – Ají Amarillo

  • 1 keltainen chili
  • vettä keittämiseen
  • 1 tl öljyä

Täyte 1

  • 2 kanan rintafileetä (nahaton ja luuton)
  • puolikas punasipuli
  • 1 dl majoneesia
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Täyte 2

  • 1 kypsä avokado
  • limen mehua
  • suolaa
  • 2 tomaattia
  • 2 keitettyä kananmunaa

Lisukkeet

  • 2 kpl keitettyä viiriäisen munia (keitetty 3 minuuttia) tai kananmunaa
  • tuoretta persiljaa
  • perunalastuja
  • majoneesia

Valmistusohje

Perunapyree:

1. Pese perunat, laita ne kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja mausta vesi suolalla. Kiehauta vesi ja anna perunoiden kypsyä vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Valuta keitinvesi pois ja aseta perunat sivuun jäähtymään hetkeksi. Kun perunat ovat vielä lämpimiä, kuori ne. Valmista kuorituista, lämpimistä perunoista sose perunasurvimella.

3. Lisää soseen joukkoon öljy, limen mehu, keltaista

chilitahnaa ja suolaa oman maun mukaan.

4. Vuoraa vuoka tai uunipelti kelmulla. Levitä perunapyree sentin paksuiseksi tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.

Keltainen chilitahna – Ají Amarillo:

1. Halkaise chili pitkittäin. Poista siemenkota.

2. Kiehauta noin 2 dl vettä pienessä kattilassa. Ryöppää chiliä vedessä noin 30 sekuntia tai kunnes kuori irtoaa helposti. Poista chilin kuori repimällä tai veitsen avulla.

3. Soseuta chili, morttelissa tai sauvasekoittimella öljytilkan kanssa.

Täyte 1:

1. Keitä kanan rintafileitä suolalla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia. Anna lihan jäähtyä hieman ja revi sitten rintafileet suikaleiksi.

2. Hienonna punasipuli.

3. Sekoita lihan joukkoon majoneesi ja punasipuli. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.

VINKKI: Voit käyttää täytteeseen esim. katkarapuja tai savulohta kanan tilalla.

Täyte 2:

1. Leikkaa avokado viipaleiksi. Mausta viipaleet limen mehulla ja suolalla.

2. Leikkaa pestyt tomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla.

3. Leikkaa keitetyt kananmunat ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla.

Causa limeñan kokoaminen:

1. Käytä pyöreää, halkaisijaltaan noin viiden sentin kokoista muottia tai lasia, jolla leikkaat jäähtyneestä perunamassasta pyöreitä paloja. Neljään Causa-annokseen tarvitset 12 pyöreää palaa.

2. Ota neljä palaa perunapyreetä terriinien pohjiksi. Levitä niille kerros täytettä 1 perunan päälle käyttäen apuna samaa pyöreää muottia.

3. Asettele sitten täytteen päälle palat perunapyreetä. Lisää nyt täyte 2 aloittaen ohuilla tomaattiviipaleilla, sitten kerros avokadoa ja lopuksi kananmunaviipaleita.

4. Päällimmäiseksi tulee pala perunapyreetä.

5. Nyt voit viimeistellä annokset puolikkailla keitetyillä viiriäisen tai kanan munilla, persiljalla, majoneesilla ja perunalastuilla.

6. Jos haluat yhden ison, jaettavan causan, voit tehdä sen kerroksittain suoraan vuokaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!