Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Causa Limeña – Peruna-kanaterriini

Julkaistu 11.11.2015 07:14

11.11.2015. Kira Weckman & Michel Garzón loihtivat Huomenta Suomessa perulaista ruokaa. Kokeile herkullista peruna-kanaterriiniä!

Perunapyree

  • 1 kg puikulaperunoita
  • vettä
  • merisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 dl limen mehua
  • keltaista chilitahnaa (oman maun mukaan)

Keltainen chilitahna – Ají Amarillo

  • 1 keltainen chili
  • vettä keittämiseen
  • 1 tl öljyä

Täyte 1

  • 2 kanan rintafileetä (nahaton ja luuton)
  • puolikas punasipuli
  • 1 dl majoneesia
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Täyte 2

  • 1 kypsä avokado
  • limen mehua
  • suolaa
  • 2 tomaattia
  • 2 keitettyä kananmunaa

Lisukkeet

  • 2 kpl keitettyä viiriäisen munia (keitetty 3 minuuttia) tai kananmunaa
  • tuoretta persiljaa
  • perunalastuja
  • majoneesia

Valmistusohje

Perunapyree:

1. Pese perunat, laita ne kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja mausta vesi suolalla. Kiehauta vesi ja anna perunoiden kypsyä vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Valuta keitinvesi pois ja aseta perunat sivuun jäähtymään hetkeksi. Kun perunat ovat vielä lämpimiä, kuori ne. Valmista kuorituista, lämpimistä perunoista sose perunasurvimella.

3. Lisää soseen joukkoon öljy, limen mehu, keltaista

chilitahnaa ja suolaa oman maun mukaan.

4. Vuoraa vuoka tai uunipelti kelmulla. Levitä perunapyree sentin paksuiseksi tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.

Keltainen chilitahna – Ají Amarillo:

1. Halkaise chili pitkittäin. Poista siemenkota.

2. Kiehauta noin 2 dl vettä pienessä kattilassa. Ryöppää chiliä vedessä noin 30 sekuntia tai kunnes kuori irtoaa helposti. Poista chilin kuori repimällä tai veitsen avulla.

3. Soseuta chili, morttelissa tai sauvasekoittimella öljytilkan kanssa.

Täyte 1:

1. Keitä kanan rintafileitä suolalla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia. Anna lihan jäähtyä hieman ja revi sitten rintafileet suikaleiksi.

2. Hienonna punasipuli.

3. Sekoita lihan joukkoon majoneesi ja punasipuli. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.

VINKKI: Voit käyttää täytteeseen esim. katkarapuja tai savulohta kanan tilalla.

Täyte 2:

1. Leikkaa avokado viipaleiksi. Mausta viipaleet limen mehulla ja suolalla.

2. Leikkaa pestyt tomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla.

3. Leikkaa keitetyt kananmunat ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla.

Causa limeñan kokoaminen:

1. Käytä pyöreää, halkaisijaltaan noin viiden sentin kokoista muottia tai lasia, jolla leikkaat jäähtyneestä perunamassasta pyöreitä paloja. Neljään Causa-annokseen tarvitset 12 pyöreää palaa.

2. Ota neljä palaa perunapyreetä terriinien pohjiksi. Levitä niille kerros täytettä 1 perunan päälle käyttäen apuna samaa pyöreää muottia.

3. Asettele sitten täytteen päälle palat perunapyreetä. Lisää nyt täyte 2 aloittaen ohuilla tomaattiviipaleilla, sitten kerros avokadoa ja lopuksi kananmunaviipaleita.

4. Päällimmäiseksi tulee pala perunapyreetä.

5. Nyt voit viimeistellä annokset puolikkailla keitetyillä viiriäisen tai kanan munilla, persiljalla, majoneesilla ja perunalastuilla.

6. Jos haluat yhden ison, jaettavan causan, voit tehdä sen kerroksittain suoraan vuokaan.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef: Amelie – Santun reseptiHuippukokki Kari Aihiselta superherkulliset kasvisruokavinkit pääsiäispöytään – näitä kannattaa kokeilla!Täytetyt uuniperunatSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraArancini eli helpot riisipyörykät
BroileriMakuja ja ElämääPäivän reseptiHuomenta SuomiKira WeckmanJuhlatPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi