Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Cocktailpalat parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonilla

Julkaistu 27.05.2019 12:15

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: YELLOW TAIL

Ainekset

  • 40 kpl

Pohjat

  • 500 g voi- tai lehtitaikinalevyjä

Voiteluun ja päälle

  • munaa
  • kurpitsansiemeniä

Parsamousse

  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 250 g vihreää parsaa
  • 2 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamisilppua
  • ½ dl (kuohu)kermaa

Lisäksi

  • n. 130 g pekonia
  • 250 g ricottajuustoa
  • (tuoretta timjamia)

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille, anna sulaa noin 10 minuuttia. Voitele pinnat munalla ja ripottele päälle heti kurpitsansiemeniä. Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota sydämenmuotoisilla piparimuoteilla kohmeisesta taikinalevystä sydämiä. Saat yhdestä levystä aina 8 kpl cocktailpaloja. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Puhdista ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele parsa noin 2 cm:n paloiksi. Säästä nuppuosat, noin 3 cm:n pääpalat, ja halkaise ne neljäksi ohueksi koristesuikaleeksi. Paista palat ilman nuppuosia pehmeäksi voissa pannulla (n. 5 min). Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää kerma, anna kiehahtaa nopeasti. Kaada seos kannuun ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi paksuksi mousseksi. Anna jäähtyä.

• Puolikuivan, hennosti sitruksisen Yellow Tail Pinot Grigio -valkoviinin kanssa keväiseen juhlatarjoiluun sopivat makoisat minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla. • Halutessasi tarjota leivosten kanssa lisäksi punaviiniä, mainio valinta on täyteläinen, helposti lähestyttävä, hilloinen ja hennosti mausteinen Yellow Tail Merlot. • Valmista valkosuklaavaahto etukäteen. Puhdista myös mansikat ajoissa. • Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua, jotta pohjiin käytettävät kaurasipsikupit eivät pehmene. Rapea mausteinen pohja on täydellinen pari makealle vaahdolle. • Mikäli käytät pohjina erimakuisia kauralastuja, voit myös koristella ne eri tavoin, jotta juhlijat erottavat erilaiset leivokset.

Suikaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne pannulle, paahda rapeaksi. Anna jäähtyä.

Halkaise jäähtyneet taikinaneliöt terävällä veitsellä. Laita jokaiseen väliin reilu teelusikallinen moussea, teelusikallinen ricottajuustoa ja päälle paahdettua pekonia ja ohut parsan nuppuosa sekä halutessasi pieni pala timjaminoksaa.

Vinkki: Voit korvata timjamin keväisellä nuorella siankärsämöllä, mikäli tunnet luonnonyrtin hyvin (porkkananlehden näköinen).

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille 

Lisää aiheesta:

Juhlien suolaiset ja makeat pikkutarjottavat, joita on kokeiltava! Yhdistä kesänraikkaisiin viineihinKoko Suomi leipoo: Marin sienigalettetUudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitKääretorttu-pyramidikakkuViime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – vielä ehtii!Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä
LeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • pe14:03
    Makeat muffinit

    Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut

  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka

  • 22.8.09:25
    Browniet

    Ranskanpastilli-brownie

  • 22.8.09:14
    Muffinssit

    Liisan suklaamuffinit