Latva-artisokkasalaatti parmesaanilla

Höylää perunankuorimaveitsellä ohuita parmesaanilastuja valmiiden artisokkien päälle.

4 hengelle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna puolitettuna
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
  • oman maun mukaan parmesaanijuustoa höylättynä

Valmistusohje

- Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa ja pilko hienoksi.

- Purista sitruunamehua artisokkien päälle estääksesi niitä muuttumasta ruskeiksi.

- Aseta artisokat lautaselle, mausta öljyllä ja mikäli vielä haluat, sitruunamehulla.

- Lisää pippuria ja suolaa.

- Höylää perunankuorimaveitsellä ohuita parmesaanilastuja artisokkien päälle.

- Laita päälle vielä kevyesti öljyä, jos haluat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!