Latva-artisokkasalaatti parmesaanilla
Höylää perunankuorimaveitsellä ohuita parmesaanilastuja valmiiden artisokkien päälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 4 latva-artisokkaa
- 1 sitruuna puolitettuna
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
- oman maun mukaan parmesaanijuustoa höylättynä
Valmistusohje
- Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa ja pilko hienoksi.
- Purista sitruunamehua artisokkien päälle estääksesi niitä muuttumasta ruskeiksi.
- Aseta artisokat lautaselle, mausta öljyllä ja mikäli vielä haluat, sitruunamehulla.
- Lisää pippuria ja suolaa.
- Höylää perunankuorimaveitsellä ohuita parmesaanilastuja artisokkien päälle.
- Laita päälle vielä kevyesti öljyä, jos haluat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan