Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Latva-artisokka ja voivaahto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1/2 sitruuna viipaleina
  • vettä ja ripaus suolaa
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Taita artisokkien varret, niin että mahdollisimman paljon kovia rihmoja seuraa mukana. Leikkaa keittiösaksilla lehtien terävät kärjet, jotka ovat hyvin kirpeitä. Huuhtele artisokat huolellisesti ja laita ne tilavaan pataan tai kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät, lisää hieman suolaa. Laita mukaan myös muutama paksu sitruunanviipale. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen 30-50 minuuttia riippuen artisokkien koosta.

2. Kokeile artisokkien kypsyyttä irrottamalla yksi lehti. Jos se irtoaa helposti ja lehden paksu tyvi on pehmeä, artisokat ovat kypsiä. Ota artisokka"kävyt" kattilasta ja anna niiden valua hetken aikaa ylösalaisin. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sitruunamehua, suolaa ja pippuria, vatkaa vaahtomaiseksi.

3. Ja näin latva-artisokat syödään: irrota yksi lehti kerrallaan, dippaa paksu tyviosa voivaahtoon, vedä hampaiden välistä ja ime ihana malto. Kun kaikki lehdet on irrotettu tulee vastaan "parta", joka leikataan pois. Sen alla on herkullinen artisokan pohja, joka syödään veitsellä ja haarukalla.

Latva-artisokka on kaunis vihannes, jonka syöminen käsin vaatii toki hieman taitoa ja harjaannusta. Harjoitus tekee mestarin ja latva-artisokan viehkeä maku on vaivan väärti.

Lisää aiheesta:

Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteelläRavunpyrstöillä täytetyt latva-artisokatPehmeät artisokansydämetParsaa al denteLatva-artisokat ja yrttimajoneesiHerkkusienillä täytetyt latva-artisokat
Latva-artisokkasalaattiAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Latva-artisokkasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Latva-artisokat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkasalaatti ja siiderikastike

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Latva-artisokka ja voivaahto

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Pehmeät artisokansydämet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hiillostetut artisokat