Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Latva-artisokat ja yrttimajoneesi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 isoa latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • 1 muna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl öljyä
  • valkopippuria
  • 1 pieni persiljanippu
  • 1 pieni tillinippu
  • 1 pieni ruohosipulinippu

Valmistusohje

1. Artisokat: Katkaise varsi latvan alapuolelta niin, että myös pitkät säikeet irtoavat. Leikkaa lehdistä terävät kärjet. Pane artisokat kevyesti suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä pehmeiksi 40-60 minuuttia. Kun lehti vedettäessä irtoaa, artisokka on kypsä.

2. Majoneesi: Hienonna yrtit. Sekoita muna, sitruunamehu, sinappi ja suola yleiskoneen pienimmällä teholla 30 sekuntia. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja jatka sekoittamista puolella teholla, kunnes majoneesi sakenee. Lisää yrtit ja anna käydä pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on tasainen.

3. Tarjoa latva-artisokat majoneesin kera. Kuvan annoksesta on poistettu ylimmät pikkulehdet, jotka eivät kelpaa syötäviksi.

Latva-artisokat ovat koristeellisia ja niitä syödessä aika kuluu mukavasti. Tällä kertaa artisokat tarjotaan yrttimajoneesin kera. Maistuvin majoneesi syntyy oliiviöljystä. Majoneesin valmistaminen on yllättävän helppoa, kun apunasi on yleiskone. Sekoititpa majoneesin käsin tai koneella, kaikkien ainesten on oltava huoneenlämpöisiä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin reseptiLatva-artisokat tomaattikastikkeellaLatva-artisokka ja voivaahtoJogurttikeittoLinssicurrya ja pinaattiaHerkkusienillä täytetyt latva-artisokat
Latva-artisokkasalaattiAlkuruoatKastikkeet ja dipitGluteenitonPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Latva-artisokkasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Latva-artisokat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkasalaatti ja siiderikastike

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Latva-artisokka ja voivaahto

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Pehmeät artisokansydämet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hiillostetut artisokat