Latva-artisokat ja yrttimajoneesi

Latva-artisokat ovat koristeellisia ja niitä syödessä aika kuluu mukavasti. Tällä kertaa artisokat tarjotaan yrttimajoneesin kera. Maistuvin majoneesi syntyy oliiviöljystä. Majoneesin valmistaminen on yllättävän helppoa, kun apunasi on yleiskone. Sekoititpa majoneesin käsin tai koneella, kaikkien ainesten on oltava huoneenlämpöisiä.

4 annosta

  • 4 isoa latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • 1 muna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl öljyä
  • valkopippuria
  • 1 pieni persiljanippu
  • 1 pieni tillinippu
  • 1 pieni ruohosipulinippu

Valmistusohje

1. Artisokat: Katkaise varsi latvan alapuolelta niin, että myös pitkät säikeet irtoavat. Leikkaa lehdistä terävät kärjet. Pane artisokat kevyesti suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä pehmeiksi 40-60 minuuttia. Kun lehti vedettäessä irtoaa, artisokka on kypsä.

2. Majoneesi: Hienonna yrtit. Sekoita muna, sitruunamehu, sinappi ja suola yleiskoneen pienimmällä teholla 30 sekuntia. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja jatka sekoittamista puolella teholla, kunnes majoneesi sakenee. Lisää yrtit ja anna käydä pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on tasainen.

3. Tarjoa latva-artisokat majoneesin kera. Kuvan annoksesta on poistettu ylimmät pikkulehdet, jotka eivät kelpaa syötäviksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!