Latva-artisokat ja yrttimajoneesi

Latva-artisokat ovat koristeellisia ja niitä syödessä aika kuluu mukavasti. Tällä kertaa artisokat tarjotaan yrttimajoneesin kera. Maistuvin majoneesi syntyy oliiviöljystä. Majoneesin valmistaminen on yllättävän helppoa, kun apunasi on yleiskone. Sekoititpa majoneesin käsin tai koneella, kaikkien ainesten on oltava huoneenlämpöisiä.

4 annosta

  • 4 isoa latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • 1 muna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl öljyä
  • valkopippuria
  • 1 pieni persiljanippu
  • 1 pieni tillinippu
  • 1 pieni ruohosipulinippu

Valmistusohje

1. Artisokat: Katkaise varsi latvan alapuolelta niin, että myös pitkät säikeet irtoavat. Leikkaa lehdistä terävät kärjet. Pane artisokat kevyesti suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä pehmeiksi 40-60 minuuttia. Kun lehti vedettäessä irtoaa, artisokka on kypsä.

2. Majoneesi: Hienonna yrtit. Sekoita muna, sitruunamehu, sinappi ja suola yleiskoneen pienimmällä teholla 30 sekuntia. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja jatka sekoittamista puolella teholla, kunnes majoneesi sakenee. Lisää yrtit ja anna käydä pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on tasainen.

3. Tarjoa latva-artisokat majoneesin kera. Kuvan annoksesta on poistettu ylimmät pikkulehdet, jotka eivät kelpaa syötäviksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.