Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Länsipohjanpiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudesta kahdeksaan annosta

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 150 g kylmää voita
  • 1 rkl jäävettä

Täyte

  • 400 g Västerbotten-juustoa raastettuna
  • 4 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 1 tomaatti
  • 1/4 purjoa
  • rucolaa
  • 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Leikkaa kylmä voi palasiksi. Hakkaa veitsellä voi yhteen jauhon ja suolan kanssa leivinpöydällä. Työstä nopeasti käsin taikinaksi ja vaivaa joukkoon jäävesi. Pane taikina muovipussiin ja pidä jääkaapissa ainakin tunti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja haarukalla. Esipaista piiraspohjaa 15 minuuttia. Sekoita munat maidon ja kerman kanssa, lisää suolaa ja pippuri. Levitä juustoraaste piiraspohjalle ja kaada päälle munamaito.

3. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat sen palasiksi. Valuta ravunpyrstöt lävikössä. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, suikaloi puhdistettu purjo vinottain. Sekoita keskenään ravunpyrstöt, purjosuikaleet ja rucolanlehdet sekä tomaattilohkot, purista päälle sitruunamehua ja jaa seos aseteille. Leikkaa piiras kolmioiksi ja tarjoile rapusalaatin kanssa.

Ohje on alunperin Ruotsista ja siinä käytetään ruotsalaisten ylpeyttä, Västerbotten-juustoa. Se on pitkäänkypsytettyä, kovaa, voimakkaanmakuista murukolojuustoa, jonka rasvaprosentti on 31. Vaikka juustohyllystä ei juuri Västerbottenia löytyisikään, vastaavaa suomalaista löydät varmasti. Piiraan ravut ovat purkista, joten tätä voi tehdä muulloinkin kuin ravustusaikana.

Lisää aiheesta:

Värikäs kasvis-kanapiirasPinaatti-tomaattipiirakka paprikallaPiiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteelläButlerin juustopiirasRaejuustoiset pinaattipiiraatKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden kera
JuustopiirakkaRapuherkutSuolaiset leivonnaisetVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka
  • 11.12.201513:43
    Päivän resepti

    Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Punasipuliquiche

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Butlerin juustopiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Mehevä juusto-paprikapiiras