Langos tomaattiseoksen ja tsatsikin kera

Kuumat, vastafriteeratut langosit ovat Unkarista kotoisin oleva herkku. Klassisia lisukkeita ovat kermaviili ja valkosipulivoi.

Neljälle

  • 4 dl vettä, 37-asteista
  • 2 keitettyä, kylmää, raastettua perunaa
  • 12,5 g tuorehiivaa (¼ paketti)
  • 1 rkl suolaa
  • 8 dl vehnäjauhoja + tarvittaessa 1 dl
  • öljyä friteeraukseen

Tomaattiseos

  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl tomaattipyreetä

Tsatsiki

  • suolaa, pippuria, oliiviöljyä
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • ½ tuore vihreä kurkku
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Kaada päälle loppu vesi ja lisää raastettu peruna, jauhot ja suola. Työstä taikinaksi. Anna kohota 1 tunti.

2. Työstä taikinaa jauhotetulla alustalla. Tarvittaessa lisää jauhoja. Kaulitse taikina suorakulmioksi, 30x50 cm. Leikkaa se 15 ruuduksi. Kohota ruutuja 20 minuuttia.

3. Kuumenna frityyriöljy 180 asteeseen. Friteeraa leivät kullanruskeiksi joka puolelta.

4. Hienonna sipuli ja valkosipuli, paista oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna kiehua kokoon 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Raasta kurkku, valuta se ja sekoita puristetun valkosipulin, suolan, pippurin ja jogurtin kera.

6. Tarjoile langosit lämpiminä lämpimän tomaattikastikkeen ja kylmän tsatsikin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.