Langos tomaattiseoksen ja tsatsikin kera
Kuumat, vastafriteeratut langosit ovat Unkarista kotoisin oleva herkku. Klassisia lisukkeita ovat kermaviili ja valkosipulivoi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl vettä, 37-asteista
- 2 keitettyä, kylmää, raastettua perunaa
- 12,5 g tuorehiivaa (¼ paketti)
- 1 rkl suolaa
- 8 dl vehnäjauhoja + tarvittaessa 1 dl
- öljyä friteeraukseen
Tomaattiseos
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 tl tomaattipyreetä
Tsatsiki
- suolaa, pippuria, oliiviöljyä
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- ½ tuore vihreä kurkku
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Kaada päälle loppu vesi ja lisää raastettu peruna, jauhot ja suola. Työstä taikinaksi. Anna kohota 1 tunti.
2. Työstä taikinaa jauhotetulla alustalla. Tarvittaessa lisää jauhoja. Kaulitse taikina suorakulmioksi, 30x50 cm. Leikkaa se 15 ruuduksi. Kohota ruutuja 20 minuuttia.
3. Kuumenna frityyriöljy 180 asteeseen. Friteeraa leivät kullanruskeiksi joka puolelta.
4. Hienonna sipuli ja valkosipuli, paista oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna kiehua kokoon 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Raasta kurkku, valuta se ja sekoita puristetun valkosipulin, suolan, pippurin ja jogurtin kera.
6. Tarjoile langosit lämpiminä lämpimän tomaattikastikkeen ja kylmän tsatsikin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka