Langos tomaattiseoksen ja tsatsikin kera

Kuumat, vastafriteeratut langosit ovat Unkarista kotoisin oleva herkku. Klassisia lisukkeita ovat kermaviili ja valkosipulivoi.

Neljälle

  • 4 dl vettä, 37-asteista
  • 2 keitettyä, kylmää, raastettua perunaa
  • 12,5 g tuorehiivaa (¼ paketti)
  • 1 rkl suolaa
  • 8 dl vehnäjauhoja + tarvittaessa 1 dl
  • öljyä friteeraukseen

Tomaattiseos

  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl tomaattipyreetä

Tsatsiki

  • suolaa, pippuria, oliiviöljyä
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • ½ tuore vihreä kurkku
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Kaada päälle loppu vesi ja lisää raastettu peruna, jauhot ja suola. Työstä taikinaksi. Anna kohota 1 tunti.

2. Työstä taikinaa jauhotetulla alustalla. Tarvittaessa lisää jauhoja. Kaulitse taikina suorakulmioksi, 30x50 cm. Leikkaa se 15 ruuduksi. Kohota ruutuja 20 minuuttia.

3. Kuumenna frityyriöljy 180 asteeseen. Friteeraa leivät kullanruskeiksi joka puolelta.

4. Hienonna sipuli ja valkosipuli, paista oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna kiehua kokoon 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Raasta kurkku, valuta se ja sekoita puristetun valkosipulin, suolan, pippurin ja jogurtin kera.

6. Tarjoile langosit lämpiminä lämpimän tomaattikastikkeen ja kylmän tsatsikin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!