Lampaansatula ja sienitäytteiset lihakääröt

Onhan se aika ylellistä, kun tarjoillaan kahta lammasruokaa samanaikaisesti!

Kahdeksalle

  • 1 lampaansatula, jossa kuvelihat mukana kiinni
  • 300 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 tl minttua
  • suolaa ja pippuria
  • 150 g pekonia kuutioina/
  • tai savusiansivua

Kastike

  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl timjamia
  • arrowjuurta
  • 2-3 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista sieniä ja sipulisilppua voissa, kunnes neste on haihtunut. Lisää yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Mausta liha ja levitä sieniseos kuvelihoille. Kääri sivut rullalle selkää vasten ja sido paistinlangalla. Nosta satula rullineen uunivuokaan, levitä pekonit ympärille. Paina paistomittari lihaan. Valuta hiukan öljyä lihalle ja paista, kunnes mittari näyttää 65 astetta.

3. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 15 minuuttia. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi paistoliemi kasariin. Lisää viini ja mausteet ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta vielä hyytelöllä.

4. Leikkaa sivurullat irti satulasta ja poista paistolangat. Viipaloi satulan liha ja asettele takaisin muotoonsa. Viipaloi myös kylkirullat ja asettele vadille. Tarjoile keitettyjen vihreiden papujen ja paistettujen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!