Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaansatula ja sienitäytteiset lihakääröt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Onhan se aika ylellistä, kun tarjoillaan kahta lammasruokaa samanaikaisesti!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 1 lampaansatula, jossa kuvelihat mukana kiinni
  • 300 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 tl minttua
  • suolaa ja pippuria
  • 150 g pekonia kuutioina/
  • tai savusiansivua

Kastike

  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl timjamia
  • arrowjuurta
  • 2-3 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista sieniä ja sipulisilppua voissa, kunnes neste on haihtunut. Lisää yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Mausta liha ja levitä sieniseos kuvelihoille. Kääri sivut rullalle selkää vasten ja sido paistinlangalla. Nosta satula rullineen uunivuokaan, levitä pekonit ympärille. Paina paistomittari lihaan. Valuta hiukan öljyä lihalle ja paista, kunnes mittari näyttää 65 astetta.

3. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 15 minuuttia. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi paistoliemi kasariin. Lisää viini ja mausteet ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta vielä hyytelöllä.

4. Leikkaa sivurullat irti satulasta ja poista paistolangat. Viipaloi satulan liha ja asettele takaisin muotoonsa. Viipaloi myös kylkirullat ja asettele vadille. Tarjoile keitettyjen vihreiden papujen ja paistettujen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Syyskananpoikaa sienten keraItalialainen lampaanpaistiTäytetty lampaansatulaPääsiäisen lammaspaistiTurkkilaiset kebab-vartaatValkosipulibroileri kantarellien kera
LammastaKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa