Lampaanreittä tillikastikkeessa
Tilliliha on vanhaa kotiruokaa, tässä se saa hieman nykyaikaista piristystä, ja etikka ja sokeri korvataan sitruunalla. Vehnäjauhosuurustuksen korvaamme vanhanajan munasuurustuksella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 1 ½ kg lampaanreittä luulla
- vettä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 ½ tl suolaa
- 1 ½ dl kahvikermaa
- ½ sitruunan mehu
- 3 munankeltuaista
- ½ nippu tilliä
Valmistusohje
1. Päivä 1: Laita liha pataan veden kera, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto reikäkauhalla. Lisää suola ja pippurit ja kuori vaahto vielä kerran. Keitä liha mureaksi n. 45 minuuttia.
2. Nosta liha padasta ja siivilöi liemi. Leikkaa lihasta pois luut ja jänteet ja paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Jäähdytä myös liemi ja laita jääkaappiin yön yli.
3. Päivä 2: Purista sitruunamehu ja hienonna tilli. Kuori pois rasvakerros, joka on kerääntynyt liemen päälle. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lämmitä liha. Vatkaa kerma, sitruunamehu ja keltuaiset kulhossa ja lisää pataan samalla koko ajan sekoittaen. Padan tulee olla kuuma, mutta se ei saa kiehua sen jälkeen kun keltuaiset on lisätty. Lisää tilli ja mausta jauhetulla valkopippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan