Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g lampaanjauhelihaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl harissa-maustetta
  • 2 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli karkeasti, paista oliiviöljyssä. Kaada päälle paseeratut tomaatit, suola, sitruunankuori ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 30 minuuttia.

2. Sekoita jauheliha, juustokumina, valkosipuli, harissa ja suola. Työstä kunnolla notkeaksi taikinaksi. Muotoile lihapullia vedessä huuhdotuin käsin ja laita valmiit pullat öljytylle vadille.

3. Kääntele lihapullat varoen, muutama kerrallaan, poreilevaan tomaattikastikkeeseen. Pidä levy miedolla lämmöllä. Anna poreilla kannen alla n. 20 minuuttia.

Jos tarjoilet lampaanlihapullat pääruokana, ne maistuvat hyvältä riisin ja tomaattikastikkeen kera. Ne sopivat hyvin myös seisovaan pöytään. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Lisää aiheesta:

Friteeratut lammaspullatHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraTäytetyt paprikatRanskalaiset jauhelihapihvitPorsaanfilee viherpippurikastikkeellaValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
LammaslihapullatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut lammaspullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaspullia, polentaa ja gremolataa