Jos tarjoilet lampaanlihapullat pääruokana, ne maistuvat hyvältä riisin ja tomaattikastikkeen kera. Ne sopivat hyvin myös seisovaan pöytään. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g lampaanjauhelihaa
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl harissa-maustetta
- 2 tl suolaa
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli karkeasti, paista oliiviöljyssä. Kaada päälle paseeratut tomaatit, suola, sitruunankuori ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 30 minuuttia.
2. Sekoita jauheliha, juustokumina, valkosipuli, harissa ja suola. Työstä kunnolla notkeaksi taikinaksi. Muotoile lihapullia vedessä huuhdotuin käsin ja laita valmiit pullat öljytylle vadille.
3. Kääntele lihapullat varoen, muutama kerrallaan, poreilevaan tomaattikastikkeeseen. Pidä levy miedolla lämmöllä. Anna poreilla kannen alla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.