Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660042/landscape16_9/515/290/ff48d19a24c47ecb180b8ec1c7bcfcf5/mp/899146-1632.jpg)
Jos tarjoilet lampaanlihapullat pääruokana, ne maistuvat hyvältä riisin ja tomaattikastikkeen kera. Ne sopivat hyvin myös seisovaan pöytään. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g lampaanjauhelihaa
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl harissa-maustetta
- 2 tl suolaa
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli karkeasti, paista oliiviöljyssä. Kaada päälle paseeratut tomaatit, suola, sitruunankuori ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 30 minuuttia.
2. Sekoita jauheliha, juustokumina, valkosipuli, harissa ja suola. Työstä kunnolla notkeaksi taikinaksi. Muotoile lihapullia vedessä huuhdotuin käsin ja laita valmiit pullat öljytylle vadille.
3. Kääntele lihapullat varoen, muutama kerrallaan, poreilevaan tomaattikastikkeeseen. Pidä levy miedolla lämmöllä. Anna poreilla kannen alla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka