Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

Jos tarjoilet lampaanlihapullat pääruokana, ne maistuvat hyvältä riisin ja tomaattikastikkeen kera. Ne sopivat hyvin myös seisovaan pöytään. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Neljälle

  • 600 g lampaanjauhelihaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl harissa-maustetta
  • 2 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli karkeasti, paista oliiviöljyssä. Kaada päälle paseeratut tomaatit, suola, sitruunankuori ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 30 minuuttia.

2. Sekoita jauheliha, juustokumina, valkosipuli, harissa ja suola. Työstä kunnolla notkeaksi taikinaksi. Muotoile lihapullia vedessä huuhdotuin käsin ja laita valmiit pullat öljytylle vadille.

3. Kääntele lihapullat varoen, muutama kerrallaan, poreilevaan tomaattikastikkeeseen. Pidä levy miedolla lämmöllä. Anna poreilla kannen alla n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!