Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat

Monet juhlat kestävät koko päivän ja niissä on syytä ilahduttaa vieraita makeiden herkkujen ohella myös jollain ruokaisalla. Juhlien pääruoaksi voi valmistaa vaikka lampaankyljyksiä, jotka tarjoillaan madeiraviinillä maustetun kastikkeen ja ruusukaaliperunoiden kera.

Ainekset

  • 1 kg lampaankyljyksiä
  • valkosipuliöljyä
  • 2 dl tummaa kastikepohjaa
  • 1 dl madeiraviiniä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • tummaa kastikesuurustetta
  • 4 perunaa (esim. rosamunda)
  • 10 ruusukaalia
  • suolaa

Valmistusohje

Paista lampaankyljykset pannulla valkosipuliöljyssä ja nosta ne sitten pois pannulta. Kaada viinit pannulle ja kiehauta. Kaada päälle myös tumma kastikepohja ja mausta kevyesti etikalla. Anna kastikkeen kiehua hetki kasaan ja suurusta sitä hiukan. Nosta kyljykset kastikkeen joukkoon ja anna niiden lämmetä siinä, kuitenkaan keittämättä enää.

Leikkaa pestyt perunat aivan ohuiksi viipaleiksi ja paista niitä valkosipuliöljyn kanssa pannulla kunnes ne ovat lähes kypsiä. Halkaise ruusukaalit ja lisää pannulle. Paista vielä hetki niin, että kaalitkin vähän pehmenevät. Jos ruusukaalit ovat kovin isoja, ne kannattaa ryöpätä nopeasti ennen pannulle laittoa. Mausta perunalisäke suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!