Lämminsavustettua kuhafileetä kukkakaali-mantelipyreellä

Jos sinulla on kalansavustusuuni, tämä on ruokalaji sinulle. Kuhafilee savustetaan leppälastujen päällä ja saa erittäin hyvän maun. Mieto kukkakaali-mantelipyree on hyvänmakuinen lisuke.

Neljälle

  • 400 g kuhafileetä nahan kera
  • 3-4 rkl akvaviittiä
  • 1 tl karkeaa suolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria

Pyree

  • 1 iso kukkakaali
  • ½ dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 ½ kaltattuja manteleita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarvitset myös

  • kalansavustusuunin ja leppälastuja

Valmistusohje

1. Leikkaa kala neljään osaan. Hiero paloihin akvaviitti, suola ja pippuri. Anna maustua 2 tuntia huoneenlämmössä muovikelmun alla. Sytytä savustusuuni leppälastuilla ja laita kala uuniin. Savusta 7 minuuttia miedolla lämmöllä, ota kala ulos. Anna levätä 10 minuuttia viileässä paikassa.

2. Poimi 1 dl pieniä kukkakaalikimppuja sivuun, hienonna loput kukkakaalista karkeasti. Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi, lisää kukkakaali ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kukkakaali on pehmeää. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Jauha mantelit ja lisää kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hieman, lisää raa'at pienet kukkakaalinnuput.

3. Tarjoile savukala pyreen kanssa. Vastakeitetyt perunat maistuvat hyviltä vierellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.