Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämminsavustettua kuhafileetä kukkakaali-mantelipyreellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 400 g kuhafileetä nahan kera
  • 3-4 rkl akvaviittiä
  • 1 tl karkeaa suolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria

Pyree

  • 1 iso kukkakaali
  • ½ dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 ½ kaltattuja manteleita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarvitset myös

  • kalansavustusuunin ja leppälastuja

Valmistusohje

1. Leikkaa kala neljään osaan. Hiero paloihin akvaviitti, suola ja pippuri. Anna maustua 2 tuntia huoneenlämmössä muovikelmun alla. Sytytä savustusuuni leppälastuilla ja laita kala uuniin. Savusta 7 minuuttia miedolla lämmöllä, ota kala ulos. Anna levätä 10 minuuttia viileässä paikassa.

2. Poimi 1 dl pieniä kukkakaalikimppuja sivuun, hienonna loput kukkakaalista karkeasti. Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi, lisää kukkakaali ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kukkakaali on pehmeää. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Jauha mantelit ja lisää kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hieman, lisää raa'at pienet kukkakaalinnuput.

3. Tarjoile savukala pyreen kanssa. Vastakeitetyt perunat maistuvat hyviltä vierellä.

Lisää aiheesta:

Punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraGratinoitu turska parsakaalin keraKirjolohta valkoviinikastikkeessaChili-garam masala-kalaaMerikrottia hapanimeläkastikkeessa
Savustettu kalaKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Jos sinulla on kalansavustusuuni, tämä on ruokalaji sinulle. Kuhafilee savustetaan leppälastujen päällä ja saa erittäin hyvän maun. Mieto kukkakaali-mantelipyree on hyvänmakuinen lisuke.

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 31.05.201610:52
    Pääruoat

    Miedosti savustettua Aurajuustolohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Savulohta uppomunien ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Savustettu ankerias

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lämminsavustettua kuhafileetä kukkakaali-mantelipyreellä