Lämmin perunasalaatti
Marinadi imeytyy lämpimiin perunoihin, ja salaatista tulee herkullisen mehukas. Saksassa salaatti tarjoillaan bratwurstin tai kasslerin lisukkeena. Se sopii myös erinomaisesti grillikyljyksen seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 800 g kuorimattomia perunoita
- 1 hienonnettu punasipuli
- 2 rkl viinietikkaa
- 1½ tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl lihalientä
- 6 rkl ruokaöljyä
- 2 rkl kapriksia
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri pehmeiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman. Kuori ja viipaloi ne. Aseta perunaviipaleet kulhoon.
2. Sekoita kattilassa punasipuli, viinietikka, suola, pippuria, lihaliemi ja öljy. Kiehauta.
3. Kaada kuuma mausteliemi perunoiden päälle ja kääntele varovasti. Ripottele päälle kaprikset ja persilja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan