Lämmin perunasalaatti

Marinadi imeytyy lämpimiin perunoihin, ja salaatista tulee herkullisen mehukas. Saksassa salaatti tarjoillaan bratwurstin tai kasslerin lisukkeena. Se sopii myös erinomaisesti grillikyljyksen seuraksi.

4 annosta

  • 800 g kuorimattomia perunoita
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1½ tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 dl lihalientä
  • 6 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri pehmeiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman. Kuori ja viipaloi ne. Aseta perunaviipaleet kulhoon.

2. Sekoita kattilassa punasipuli, viinietikka, suola, pippuria, lihaliemi ja öljy. Kiehauta.

3. Kaada kuuma mausteliemi perunoiden päälle ja kääntele varovasti. Ripottele päälle kaprikset ja persilja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.