Tällä salaatilla viikko lähtee mainiosti käyntiin. Basilika antaa siihen ihanan keväisen tuulahduksen.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g erilaisia lehtisalaatteja
- 10 basilikanlehteä
- 1 rasia kirsikkatomaattia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 200 g palvikinkkua palana
- 10 tuoretta herkkusieniä
- 1/2 sipulia
- 2 viipaletta leipää
- mustapippuria
- suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl viinietikkaa
- uppomuna
Valmistusohje
Revi salaatit ja basilikanlehdet kulhoon ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista kuutioitu kinkku, viipaloidut herkkusienet, lohkotut sipulit ja kuutioitu leipä.
Paista kevyesti kunnes leivät hiukan rapeutuvat, mutta eivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada paistos salaatin päälle ja nosta uppomuna salaatin kruunuksi. Pirskota lopuksi päälle hiukan vadelmaviinietikkaa ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.