Lämmin maalaissalaatti ja uppomunat
Tällä salaatilla viikko lähtee mainiosti käyntiin. Basilika antaa siihen ihanan keväisen tuulahduksen.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g erilaisia lehtisalaatteja
- 10 basilikanlehteä
- 1 rasia kirsikkatomaattia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 200 g palvikinkkua palana
- 10 tuoretta herkkusieniä
- 1/2 sipulia
- 2 viipaletta leipää
- mustapippuria
- suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl viinietikkaa
- uppomuna
Valmistusohje
Revi salaatit ja basilikanlehdet kulhoon ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista kuutioitu kinkku, viipaloidut herkkusienet, lohkotut sipulit ja kuutioitu leipä.
Paista kevyesti kunnes leivät hiukan rapeutuvat, mutta eivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada paistos salaatin päälle ja nosta uppomuna salaatin kruunuksi. Pirskota lopuksi päälle hiukan vadelmaviinietikkaa ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa