Lämmin maalaissalaatti ja uppomunat

Tällä salaatilla viikko lähtee mainiosti käyntiin. Basilika antaa siihen ihanan keväisen tuulahduksen.

Ainekset

  • 300 g erilaisia lehtisalaatteja
  • 10 basilikanlehteä
  • 1 rasia kirsikkatomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g palvikinkkua palana
  • 10 tuoretta herkkusieniä
  • 1/2 sipulia
  • 2 viipaletta leipää
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • uppomuna

Valmistusohje

Revi salaatit ja basilikanlehdet kulhoon ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista kuutioitu kinkku, viipaloidut herkkusienet, lohkotut sipulit ja kuutioitu leipä.

Paista kevyesti kunnes leivät hiukan rapeutuvat, mutta eivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada paistos salaatin päälle ja nosta uppomuna salaatin kruunuksi. Pirskota lopuksi päälle hiukan vadelmaviinietikkaa ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.