Lämmin maalaissalaatti ja uppomunat
Tällä salaatilla viikko lähtee mainiosti käyntiin. Basilika antaa siihen ihanan keväisen tuulahduksen.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g erilaisia lehtisalaatteja
- 10 basilikanlehteä
- 1 rasia kirsikkatomaattia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 200 g palvikinkkua palana
- 10 tuoretta herkkusieniä
- 1/2 sipulia
- 2 viipaletta leipää
- mustapippuria
- suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl viinietikkaa
- uppomuna
Valmistusohje
Revi salaatit ja basilikanlehdet kulhoon ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista kuutioitu kinkku, viipaloidut herkkusienet, lohkotut sipulit ja kuutioitu leipä.
Paista kevyesti kunnes leivät hiukan rapeutuvat, mutta eivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada paistos salaatin päälle ja nosta uppomuna salaatin kruunuksi. Pirskota lopuksi päälle hiukan vadelmaviinietikkaa ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan