Lämmin hernetempe-sienisalaatti
26.8.2013.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g hernetempeä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 nippu persiljaa
- rypsiöljyä
- 1 isohko sipuli
- 100 g herkkutatteja
- 100 g kanttarelleja
- 1 ruukku rucolaa
- suolaa
- mustapippuria
Ruotsalainen kastike
- 2 omenaa
- 0,5 dl valkoviiniä
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
Hernetempe:
Kuutioi hernetempe. Hienonna valkosipulit ja osa persiljasta. Sekoita ainekset öljyn kanssa sekaisin ja anna tempen marinoitua hetki. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja siisti sienet. Paista marinoidut tempepalat, sienet sekä ohueksi siivutettu sipuli paistinpannulla. Mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää lopuksi reilusti hienonnettua persiljaa. Mausta rucola kevyesti suolalla, pippurilla sekä tilkalla öljyä. Tarjoile lämmin salaatti kastikkeen kera.
Ruotsalainen kastike:
Kuori omenat ja poista omenista siemenet. Lohko omenat ja hauduta niitä valkoviinissä, kunnes ovat kypsiä. Soseuta omenat ja jäähdytä. Sekoita omenasose, majoneesi sekä raastettu piparjuuri keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan