Lämmin hernetempe-sienisalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659516/landscape16_9/515/290/f52db5a48d73d3c4e40b4d1c0f50bfe3/Uf/hernetempe-11649.jpg)
26.8.2013.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g hernetempeä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 nippu persiljaa
- rypsiöljyä
- 1 isohko sipuli
- 100 g herkkutatteja
- 100 g kanttarelleja
- 1 ruukku rucolaa
- suolaa
- mustapippuria
Ruotsalainen kastike
- 2 omenaa
- 0,5 dl valkoviiniä
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
Hernetempe:
Kuutioi hernetempe. Hienonna valkosipulit ja osa persiljasta. Sekoita ainekset öljyn kanssa sekaisin ja anna tempen marinoitua hetki. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja siisti sienet. Paista marinoidut tempepalat, sienet sekä ohueksi siivutettu sipuli paistinpannulla. Mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää lopuksi reilusti hienonnettua persiljaa. Mausta rucola kevyesti suolalla, pippurilla sekä tilkalla öljyä. Tarjoile lämmin salaatti kastikkeen kera.
Ruotsalainen kastike:
Kuori omenat ja poista omenista siemenet. Lohko omenat ja hauduta niitä valkoviinissä, kunnes ovat kypsiä. Soseuta omenat ja jäähdytä. Sekoita omenasose, majoneesi sekä raastettu piparjuuri keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka