Lämmin broilerinmaksasalaatti
Broilerinmaksa on monille täysin tuntematon arkiherkku. Broilerinmaksa ei ole läheskään niin kallista ja rasvaista kuin hanhenmaksa, mutta lähes yhtä maukasta. Tässä ohjeessa lämmin broilerinmaksa yhdistetään rapeaan ja raikkaaseen salaattiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 300 g puhdistettua broilerinmaksaa
- kauden salaattia
- 2 rkl voita
- muutama pisara omenaviinietikkaa
- 1 dl ruskeaa lihalientä
- 1 hapan omena
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatti ja asettele lehdet kauniisti lautasille. Paista broilerinmaksaa voissa teflonpannulla 3-6 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
2. Pirskota maksan päälle omenaviinietikkaa. Kaada lihaliemi pannulle ja anna nesteen haihtua.
3. Kuori ja halkaise omena ja poista siemenkota vasta hieman ennen tarjoilua, jotta omena ei tummu. Leikkaa puolikkaat suikaleiksi.
4. Nosta broilerinmaksa salaattipedille ja ripottele päälle omenasuikaleet. Tarjoa ennen kuin maksa ehtii jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit