Lammasvartaat

Jos haluat tehdä vartaat intialaisittain, valitse lampaanlihaa ja marinoi se hyvin mausteseoksessa. Yhtä hyvin voit valmistaa ruoan myös naudanlihasta. Vartaat voi tehdä kypsennystä vaille valmiiksi hyvissä ajoin ja grillata kun vieraat tulevat.

4 hengelle

  • 1 kg luutonta lampaan- tai naudanlihaa
  • 2 rkl raastettua muskottipähkinää
  • 1 rkl punaista chilipippuria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl valkosipulipulveria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Paloittele liha kolmen sentin kuutioiksi. Sekoita hyvin kaikki mausteet, suola ja öljy suuressa kulhossa. Lisää lihapalat kulhoon ja sekoita perusteellisesti käsin, jotta saat marinadin kaikkialle lihaan. Anna lihojen marinoitua vähintään kolme tuntia tai yön yli jääkaapissa. Kääntele lihoja mielellään muutaman kerran. Pujottele lihapalat grillivartaisiin. Tähän asti voit tehdä valmistelut ennakkoon.

2. Aseta vartaat grillaus- tai uunipannuun ja kypsennä grillissä korkealla lämmöllä 6-7 minuuttia valillä käännellen. Vartaat voi myös grillata uunissa 275 asteessa noin 10 minuuttia muutaman kerran käännellen. Jos otat vartaat jääkaapista juuri ennen kypsytystä, grillausaika pitenee muutamalla minuutilla.

3. Tarjoile vartaat lämpiminä salaatin, luonnonjogurtin ja riisin kera.

Vinkki: Ota kypsät lihakuutiot vartaista, leikkaa pienemmiksi kuutioiksi ja laita ne sipulin, tomaatin ja vihersalaatin kanssa halkaistujen pitaleipien sisään.

Parhaat ruokaohjelmat