Lammasvartaat
Jos haluat tehdä vartaat intialaisittain, valitse lampaanlihaa ja marinoi se hyvin mausteseoksessa. Yhtä hyvin voit valmistaa ruoan myös naudanlihasta. Vartaat voi tehdä kypsennystä vaille valmiiksi hyvissä ajoin ja grillata kun vieraat tulevat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 1 kg luutonta lampaan- tai naudanlihaa
- 2 rkl raastettua muskottipähkinää
- 1 rkl punaista chilipippuria
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl valkosipulipulveria
- 1 rkl suolaa
- 1 dl ruokaöljyä
Valmistusohje
1. Paloittele liha kolmen sentin kuutioiksi. Sekoita hyvin kaikki mausteet, suola ja öljy suuressa kulhossa. Lisää lihapalat kulhoon ja sekoita perusteellisesti käsin, jotta saat marinadin kaikkialle lihaan. Anna lihojen marinoitua vähintään kolme tuntia tai yön yli jääkaapissa. Kääntele lihoja mielellään muutaman kerran. Pujottele lihapalat grillivartaisiin. Tähän asti voit tehdä valmistelut ennakkoon.
2. Aseta vartaat grillaus- tai uunipannuun ja kypsennä grillissä korkealla lämmöllä 6-7 minuuttia valillä käännellen. Vartaat voi myös grillata uunissa 275 asteessa noin 10 minuuttia muutaman kerran käännellen. Jos otat vartaat jääkaapista juuri ennen kypsytystä, grillausaika pitenee muutamalla minuutilla.
3. Tarjoile vartaat lämpiminä salaatin, luonnonjogurtin ja riisin kera.
Vinkki: Ota kypsät lihakuutiot vartaista, leikkaa pienemmiksi kuutioiksi ja laita ne sipulin, tomaatin ja vihersalaatin kanssa halkaistujen pitaleipien sisään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa