Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasta sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 600 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sitruuna
  • 2 munaa
  • 1 dl jogurttia
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 pkt pinaatinlehtiä (250g)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja raaputa porkkana puhtaaksi. Kiehauta isossa kattilassa 2 litraa vettä. Kun vesi kiehuu kunnolla, lisää kattilaan lihapalat. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja alenna sitten lämpöä.

2. Lisää kattilaan sipuli, porkkana, valkosipulinkynnet, valkopippurit, laakerinlehti ja 1½ tl suolaa. Sulje kansi ja hauduta kohtuullisella lämmöllä 1 h 15 min kunnes liha tuntuu murealta. Nosta lihapalat kattilasta reikäkauhalla. Siivilöi keitinliemi toiseen kattilaan ja keitä ilman kantta, kunnes lientä on jäljellä noin ½ litraa.

3. Keitä pinaatti pakkauksen ohjeiden mukaan. Purista sitruuna. Sekoita perunajauhot ja kaksinkertainen määrä vettä. Vatkaa sitten suurus ja munat kuohkeaksi seokseksi. Vatkaa seuraavaksi seokseen jogurtti ja puolet sitruunamehusta. Lisää lopuksi 1 dl keitinlientä kokoajan vatkaten.

Avgolémono on perinteinen kreikkalainen kastike, joka valmistetaan lihan keitinliemestä, munista ja sitruunamehusta. Kastike sopii lampaan- vasikan- tai broilerinlihan kumppaniksi. Tarjoa lisänä riisiä tai keitettyjä perunoita.

4. Ota liemikattila levyltä. Kaada munaseos liemen joukkoon vähän kerrallaan kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kastikkeen hautua erittäin miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jos kastike kiehuu, munaseos hyytyy ja kastikkeesta tulee rakeista. Mausta suolalla, ripauksella vastajauhettua pippuria ja tarvittaessa vielä sitruunamehulla. Sekoita lihapalat ja pinaatti ja kaada päälle kastike.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoVasikkablanquette curryn ja kapristen keraKeitettyä lammasta tillikastikkeessaLammastillilihaKeitettyä lammasta pinaattikastikkeellaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
LammastaGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa