Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasta savoijinkaalissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ½ kg lampaanrintaa
  • 1 savoijinkaalikerä
  • ½ rkl suolaa
  • 10 kokonaista valkopippuria murskattuina
  • 1 laakerinlehti
  • 5 dl vettä
  • 700 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 2 salaattisipulia
  • 10 retiisiä
  • 5 vihreää parsaa
  • ½ nippua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha tasakokoisiksi paloiksi. Paloittele kaali lohkoiksi tai kuutioiksi. Kerrostele vuorotellen kaalia ja lihaa pataan ja sirottele väleihin suolaa ja karkeaksi murskattua valkopippuria. Lisää pataan myös laakerinlehti ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä kannen alla 1 - 1 ½ tuntia, tai kunnes liha on kypsää.

2. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, salaattisipulit, pieni myös parsat ja retiisit. Lisää vihannekset pataan, kun noin 10 minuuttia keittoaikaa on jäljellä.

3. Sirottele pinnalle runsaasti persiljasilppua ja tarjoile lämmitetyiltä syviltä lautasilta.

Lammaskaali on ehkä hieman unohtumaan päässyt kotiruoka, mutta jos olet ruoantekijä, joka ei kaihda aikaa vieviä ruokiakaan, tässä mielenkiintoinen ohje. Perinteisestä lammaskaalista poiketen käytämme savoijinkaalia valkokaalin sijaan ja tarjoilemme tuoreita vihanneksia padassa.

Lisää aiheesta:

Munakoisocurry valkosipulin ja tomaatin keraLihakeittoIslantilainen lammaskeittoPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaIrlantilainen lammasmuhennosLammasta kaalissa
LammaskaaliKananmunatonGluteenitonLaktoositonParsaviikotPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaskaali
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perinteinen lammaskaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaskaali savoijinkaalista

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Lammasmakkara

  • 26.10.201508:57
    Päivän resepti

    Hellapoliisin lammaskaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasta kaalissa