Lammasta savoijinkaalissa
Lammaskaali on ehkä hieman unohtumaan päässyt kotiruoka, mutta jos olet ruoantekijä, joka ei kaihda aikaa vieviä ruokiakaan, tässä mielenkiintoinen ohje. Perinteisestä lammaskaalista poiketen käytämme savoijinkaalia valkokaalin sijaan ja tarjoilemme tuoreita vihanneksia padassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg lampaanrintaa
- 1 savoijinkaalikerä
- ½ rkl suolaa
- 10 kokonaista valkopippuria murskattuina
- 1 laakerinlehti
- 5 dl vettä
- 700 g perunoita
- 2 porkkanaa
- 2 salaattisipulia
- 10 retiisiä
- 5 vihreää parsaa
- ½ nippua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha tasakokoisiksi paloiksi. Paloittele kaali lohkoiksi tai kuutioiksi. Kerrostele vuorotellen kaalia ja lihaa pataan ja sirottele väleihin suolaa ja karkeaksi murskattua valkopippuria. Lisää pataan myös laakerinlehti ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä kannen alla 1 - 1 ½ tuntia, tai kunnes liha on kypsää.
2. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, salaattisipulit, pieni myös parsat ja retiisit. Lisää vihannekset pataan, kun noin 10 minuuttia keittoaikaa on jäljellä.
3. Sirottele pinnalle runsaasti persiljasilppua ja tarjoile lämmitetyiltä syviltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka