Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasta ja sipulia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 750 g luutonta lampaanlihaa
  • 4 keltasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 6 mausteneilikkaa
  • 1 kokonainen kardemummakapseli
  • 1 kanelitanko
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl punaista chiliä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 2 ½ dl vettä
  • 4 keltasipulia
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Kuori ensimmäinen sipulisatsi ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipuli ja leikkaa lihat kolmen sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy keskilämmöllä ja ruskista sipuli ja valkosipuli, mutta älä polta. Lisää mausteet ja paista sekoittaen vielä 4-5 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita paistettu sipuli, liha, jogurtti ja vesi ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 20 minuuttia.

3. Kuori ja viipaloi toinen sipulisatsi ja halkaise tomaatit. Nosta uuninlämpö 225 asteeseen. Ota vuoka uunista ja lisää sipuliviipaleet, tomaatit ja tuore korianteri, mausta suolalla. Paista uunissa vielä 40 minuuttia kunnes liha on mureaa.

Tämän ruokalajin voit valmistaa mistä lihasta tahansa pidätkään eniten: lampaasta, naudasta, kanasta tai siasta. Olemme valinneet lammasta, joka on tavallisinta Pohjois-Intiassa, josta tämä ruokalaji on kotoisin. Ruoan nimi on ghost do piaza, joka tarkoittaa ”sipulia kaksi kertaa”. Ymmärrät miksi, kun luet reseptin. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Nopea ranskalainen lihapataLammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin keraSitruunainen oliivi-lammaspataLammaspata okran keraPunainen lammas- tai nautacurryLammaspata oliivien kera
LammastaKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa