Lammasta ja sipulia
Tämän ruokalajin voit valmistaa mistä lihasta tahansa pidätkään eniten: lampaasta, naudasta, kanasta tai siasta. Olemme valinneet lammasta, joka on tavallisinta Pohjois-Intiassa, josta tämä ruokalaji on kotoisin. Ruoan nimi on ghost do piaza, joka tarkoittaa ”sipulia kaksi kertaa”. Ymmärrät miksi, kun luet reseptin. Tarjoile keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 750 g luutonta lampaanlihaa
- 4 keltasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl ruokaöljyä
- 6 mausteneilikkaa
- 1 kokonainen kardemummakapseli
- 1 kanelitanko
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl punaista chiliä
- 1 tl garam masalaa
- 1 ½ dl maustamatonta jogurttia
- 2 ½ dl vettä
- 4 keltasipulia
- 4 tomaattia
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Kuori ensimmäinen sipulisatsi ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipuli ja leikkaa lihat kolmen sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy keskilämmöllä ja ruskista sipuli ja valkosipuli, mutta älä polta. Lisää mausteet ja paista sekoittaen vielä 4-5 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita paistettu sipuli, liha, jogurtti ja vesi ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 20 minuuttia.
3. Kuori ja viipaloi toinen sipulisatsi ja halkaise tomaatit. Nosta uuninlämpö 225 asteeseen. Ota vuoka uunista ja lisää sipuliviipaleet, tomaatit ja tuore korianteri, mausta suolalla. Paista uunissa vielä 40 minuuttia kunnes liha on mureaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan