Lammaspataa hedelmien kera

Kokeile valmistaa tämä currylta tuoksuva, maukas lihapata, johon tulee paljon kuivattuja hedelmiä. Resepti on kotoisin Etelä-Afrikasta. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin on ihanaa istuutua päivällispöytään kylmänä syysiltana isolla porukalla.

Neljälle

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 rkl currya
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 dl vettä
  • 6 kuivattua aprikoosia
  • 6 kivetöntä luumua
  • 6 kuivattua omenarengasta
  • ½ dl rusinoita
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 banaani
  • ½ suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Paloittele liha 3 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa ja laita lihat pataan. Ruskista joka puolelta ja nosta lihat padasta. Lisää sipuli pataan ja paista 2-3 minuuttia. Lisää curry.

2. Lisää lihat takaisin pataan ja mausta suolalla. Kaada päälle vesi ja lisää aprikoosit, luumut, omenarenkaat ja rusinat. Mausta viinietikalla.

3. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä jos pata vaikuttaa kuivalta.

4. Kuori ja viipaloi banaani. Ripottele päälle banaaniviipaleita ja maapähkinöitä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!