Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaspataa hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 rkl currya
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 dl vettä
  • 6 kuivattua aprikoosia
  • 6 kivetöntä luumua
  • 6 kuivattua omenarengasta
  • ½ dl rusinoita
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 banaani
  • ½ suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Paloittele liha 3 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa ja laita lihat pataan. Ruskista joka puolelta ja nosta lihat padasta. Lisää sipuli pataan ja paista 2-3 minuuttia. Lisää curry.

2. Lisää lihat takaisin pataan ja mausta suolalla. Kaada päälle vesi ja lisää aprikoosit, luumut, omenarenkaat ja rusinat. Mausta viinietikalla.

3. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä jos pata vaikuttaa kuivalta.

4. Kuori ja viipaloi banaani. Ripottele päälle banaaniviipaleita ja maapähkinöitä ennen tarjoilua.

Kokeile valmistaa tämä currylta tuoksuva, maukas lihapata, johon tulee paljon kuivattuja hedelmiä. Resepti on kotoisin Etelä-Afrikasta. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin on ihanaa istuutua päivällispöytään kylmänä syysiltana isolla porukalla.

Lisää aiheesta:

Ananas-mangolihapataLihapata monelleBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataBaijerilainen lihapataSitruunainen oliivi-lammaspataLammaspata oliivien kera
LammaspataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew