Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaspaimenen piiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 annosta

  • 600g perunoita
  • 50g voimakkaanmakuista juustoraastetta

Jauhelihakastike

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 paprikaa kuutioituna
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl pippurisekoitusta tai 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja keitä perunat.

2. Jauhelihakastike: Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä yhdessä jauhelihan, paprikakuutioiden ja herkkusieniviipaleiden kanssa. Sekoita ja paista, kunnes jauheliha on kevyesti ruskistunutta ja murumaista. Ripottele seoksen päälle kasvisliemijauhe, kaada joukkoon chilikastike ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. hauduta jauhelihakastiketta 8-10 minuuttia miedolla lämmöllä ja mausta pippurilla.

3. Kaada jauhelihakastike uuninkestävään vuokaan. Purista vastakeitetyt perunat suoraan jauhelihakastikkeen päälle perunalumeksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ruoka on kuumentunut kauttaaltaan. Koristele ennen tarjoilua hienonnetulla persiljalla.

Perinteinen piirastaikina sisältää paljon voita tai margariinia eikä siksi ole erityisen kevyt herkku. Tämä englantilaisten pub-ruokien innoittama muunnelma sopii kuitenkin myös niille, jotka laskevat kaloreita.

Lisää aiheesta:

Sieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraRyppyperunat grillilihan lisukkeenaSheperd´s pie jauhelihastaPastapaistosNaudanpaisti kermakastikkeessaEtiopialainen jauhelihakastike
LihapiirakkaKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Jauhelihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 22.12.202013:29
    Jouluruoka

    Joulukinkku-empanadas

  • 19.11.201820:52
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork Pie

  • 05.09.201710:20
    Jauhelihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lammaspaimenen piiras