Lammasmakkara

Top Chefin toisessa jaksossa tulikokeessa parhaiten pärjäsivät Tuomas, Eeva ja Kira ja pudotushaasteessa Kira, Tuomas ja Anssi. Tutustu voittajaresepteihin.

Lammasmakkara

  • 400 g lammasta
  • 2 shalottisipulia
  • 8 g suolaa
  • timjamia
  • mustapippuria

Omenapyre

  • 3 kirpeää omenaa (Granny Smith)
  • 50 g sokeria
  • 100 g vettä
  • ½ sitruunan mehu

Muhennettu kaali

  • 200 g savoijinkaalia
  • 1 omena
  • 1 shalottisipuli
  • 1 rkl ryytisinappia
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl valkoviiniä

Valmistusohje

Jauha lihat lihamyllyssä. Paloittele sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Hienonna timjamit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pursota massa suoleen, höyrytä makkaroita noin 10 min (riippuu koosta), paista lopuksi pannulla.

Omenapyre: Keitä kaikki kattilassa kunnes omenat ovat kypsiä. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi.

Muhennettu kaali: Suikaloi kaali, omena ja shalottisipuli. Kuullota sipulit pannulla, lisää kaali ja omena. Anna muhia noin 10 min, jotta kaali pehmenee. Lisää sinappi ja valkoviini, anna kiehua puoleen, lisää kerma ja anna muhentua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja