Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasmakkara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Top Chefin toisessa jaksossa tulikokeessa parhaiten pärjäsivät Tuomas, Eeva ja Kira ja pudotushaasteessa Kira, Tuomas ja Anssi. Tutustu voittajaresepteihin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Lammasmakkara

  • 400 g lammasta
  • 2 shalottisipulia
  • 8 g suolaa
  • timjamia
  • mustapippuria

Omenapyre

  • 3 kirpeää omenaa (Granny Smith)
  • 50 g sokeria
  • 100 g vettä
  • ½ sitruunan mehu

Muhennettu kaali

  • 200 g savoijinkaalia
  • 1 omena
  • 1 shalottisipuli
  • 1 rkl ryytisinappia
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl valkoviiniä

Valmistusohje

Jauha lihat lihamyllyssä. Paloittele sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Hienonna timjamit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pursota massa suoleen, höyrytä makkaroita noin 10 min (riippuu koosta), paista lopuksi pannulla.

Omenapyre: Keitä kaikki kattilassa kunnes omenat ovat kypsiä. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi.

Muhennettu kaali: Suikaloi kaali, omena ja shalottisipuli. Kuullota sipulit pannulla, lisää kaali ja omena. Anna muhia noin 10 min, jotta kaali pehmenee. Lisää sinappi ja valkoviini, anna kiehua puoleen, lisää kerma ja anna muhentua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Jauhelihapihvi jogurttivihannesten keraKellarimestarin riisipataMausteinen riistapataLempeän mausteiset possumakkarat, hunajasinappikastike ja lämmin perunakantarellisalaattiNopea ranskalainen lihapataKidneypapucurry
LammastaMakkaraLammaskaaliKananmunatonGluteenitonTop ChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa