Lammasmakkara
Top Chefin toisessa jaksossa tulikokeessa parhaiten pärjäsivät Tuomas, Eeva ja Kira ja pudotushaasteessa Kira, Tuomas ja Anssi. Tutustu voittajaresepteihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Lammasmakkara
- 400 g lammasta
- 2 shalottisipulia
- 8 g suolaa
- timjamia
- mustapippuria
Omenapyre
- 3 kirpeää omenaa (Granny Smith)
- 50 g sokeria
- 100 g vettä
- ½ sitruunan mehu
Muhennettu kaali
- 200 g savoijinkaalia
- 1 omena
- 1 shalottisipuli
- 1 rkl ryytisinappia
- 3 dl kermaa
- suolaa
- mustapippuria
- 0,5 dl valkoviiniä
Valmistusohje
Jauha lihat lihamyllyssä. Paloittele sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Hienonna timjamit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pursota massa suoleen, höyrytä makkaroita noin 10 min (riippuu koosta), paista lopuksi pannulla.
Omenapyre: Keitä kaikki kattilassa kunnes omenat ovat kypsiä. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi.
Muhennettu kaali: Suikaloi kaali, omena ja shalottisipuli. Kuullota sipulit pannulla, lisää kaali ja omena. Anna muhia noin 10 min, jotta kaali pehmenee. Lisää sinappi ja valkoviini, anna kiehua puoleen, lisää kerma ja anna muhentua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan