Lammasjauhelihapihvit

Lammasjauheliha viihtyy erityisen hyvin valkosipulin ja sinapin kanssa. Pekoni antaa hauskan vivahteen. Tarjoile pihvit perunsoseen tai keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 600 g lammasjauhelihaa
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl sinapinsiemeniä rouhittuna
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 pkt pekonia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mureketaikina ja muotoile pieniä pihvejä.

2. Aseta työlaudalle aina kaksi pekoniviipaletta ristiin, aseta jokaiselle pihvi ja taita paketiksi. Paista uunissa, kunnes pihvit ovat kypsiä, 25-35 minuuttia.

3. Ripottele sitruunankuoriraastetta ja persiljasilppua päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.