Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammascurrya ja pinaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 700-800 g lampaankyljyksiä
  • 250 pakastepinaattia
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 4 dl vettä
  • ½ rkl suolaa
  • ½-1 dl ruokaöljyä
  • 1 tl garam masalaa

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti ja purista pois neste. Leikkaa lampaanliha senttisiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja leikkaa tomaatit senttisiksi paloiksi.

2. Pane liha, pinaatti, sipuli, valkosipuli ja tomaatit kattilaan ja mausta paprikalla ja kurkumalla. Lisää vesi ja suola ja keitä noin 15 minuutti, kunnes liha on mureaa.

3. Lisää öljy ja anna kiehua samalla sekoittaen, kunnes lähes kaikki neste on haihtunut pois ja pinaatti on vaaleanruskeaa. Lisää garam masala, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lisää aiheesta:

Välimeren keittiön lammaspataaPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaLammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin keraLammasta ja sipuliaLinssicurrya ja pinaattiaLammaspata okran kera
LammascurryKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tätä ruokalajia kutsutaan kuivaksi intialaiseksi curryksi. Tällainen curry on Intiassa merkki taloudellisesta hyvinvoinnista: lihan määrän kanssa ei pihtailla. Lammas ja pinaatti muodostavat hienon yhdistelmän. Lisäksi curry on nopea ja helppo valmistaa. Tarjoa riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lammascurry
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunilammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Intialainen lammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mieto lammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammascurrya ja pinaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen lammas- tai nautacurry