Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammas-papupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän lihaisaan pataan käytetään reilusti chiliä ja vihanneksia. Perunat suurustavat padan ja saostavat kastikkeen. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 6 kiinteää perunaa
  • 250 g vihreitä papuja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 3 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilipalko pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi ja ruskista lihat öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota minuutin ajan. Lisää chili, suola, sokeri ja vesi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä puoli tuntia.

3. Kuori perunat sillä välin, kun lihat hautuvat padassa. Leikkaa perunat ensin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten paloiksi. Lisää perunat pataan ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää pavut ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Keittopata kanan keraPinaatilla ja maapähkinävoilla maustettu kalapataBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataLammasta ja juureksiaPekoni-kalapataLiha-kesäkurpitsapata
LammaspataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew