Lammas-papupata

Tähän lihaisaan pataan käytetään reilusti chiliä ja vihanneksia. Perunat suurustavat padan ja saostavat kastikkeen. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

4 annosta

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 6 kiinteää perunaa
  • 250 g vihreitä papuja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 3 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilipalko pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi ja ruskista lihat öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota minuutin ajan. Lisää chili, suola, sokeri ja vesi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä puoli tuntia.

3. Kuori perunat sillä välin, kun lihat hautuvat padassa. Leikkaa perunat ensin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten paloiksi. Lisää perunat pataan ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää pavut ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.