Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammas-kaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista maukasta lammas-kaalikeittoa. Annoksen pinnalle voit ripotella vaikkapa tuoreita yrttejä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 300 g kaalia
  • tilkka öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl rosmariinia
  • 1,5 l vettä
  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • (tuoreita yrttejä)

Valmistusohje

Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kuullota se kattilassa öljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon suikaloidut sipulit sekä kaikki mausteet ja kaada vesi mukaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja ruskista sillä aikaa jauheliha pannulla rapeaksi.

Lisää paistettu liha kattilaan ja anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku ja halutessasi ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 400 kcal

Proteiinia 27g (27 E%)

Hiilihydraatteja 14g (14 E%)

Kuitua 4g

Rasvaa 26g (59 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 8g (31% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 2,8g

Käyttämällä mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa (alle 7% rasvaa), laskee annoksen energia 150 kcal.

Lisää aiheesta:

Kirkas lohikeittoRapukeittoKurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapujaPerunainen pinaattikeittoOsso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunatBouillabaisse
KaalikeittoAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuu
Pääruoat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto
  • 22.01.202413:02
    Jauhelihakeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ruskistettu kaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaalikeitto les Landesista

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroita