Lammas-kaalikeitto
Valmista maukasta lammas-kaalikeittoa. Annoksen pinnalle voit ripotella vaikkapa tuoreita yrttejä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g kaalia
- tilkka öljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 5 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 1 tl rosmariinia
- 1,5 l vettä
- 400 g lampaan jauhelihaa
- (tuoreita yrttejä)
Valmistusohje
Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kuullota se kattilassa öljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon suikaloidut sipulit sekä kaikki mausteet ja kaada vesi mukaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja ruskista sillä aikaa jauheliha pannulla rapeaksi.
Lisää paistettu liha kattilaan ja anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku ja halutessasi ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 400 kcal
Proteiinia 27g (27 E%)
Hiilihydraatteja 14g (14 E%)
Kuitua 4g
Rasvaa 26g (59 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 8g (31% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 2,8g
Käyttämällä mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa (alle 7% rasvaa), laskee annoksen energia 150 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan