Tämän chutneyn makua voidaan muuttaa sen mukaan, kuinka paljon sokeria ja viinietikkaa siihen lisätään. Näin chutney sopii tarjottavaksi kaikenlaisen riistan ja siipikarjan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 50 g sokeria
- 1 sipuli
- 5 katajanmarjaa
- 10 tillin siementä
- 300 g lakkoja
- 1 dl siideriviinietikkaa (tai jotakin muuta laadukasta viinietikkaa)
- suolaa ja vastarouhittua pippuria
Valmistusohje
Lämmitä sokeria paistinpannulla, kunnes se karamellisoituu. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää paistinpannuun. Lisää tillin siemenet ja katajanmarjat. Ripottele hieman suolaa nesteen vapauttamiseksi. Näin sokeri ei pala tai tartu pannuun. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää lakat, viinietikka ja pippuria.
Keitä chutneytä 6–7 minuuttia, kunnes siitä on tullut paksua hilloketta. Ota pois lämmöltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!