Kylmäsavulohirullat

Viikko aloitetaan Makujen keittiössä keväisillä herkuilla. Tarjoile alkupalaksi tai pikkusuolaiseksi soveltuvat kylmäsavulohirullat pirteän parsa-perunasalaatin kanssa.

Ainekset

  • 4 siivua kylmäsavulohta
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 2 siivua saaristolaisleipää
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl karkeaa sinappia
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • suolaa

Valmistusohje

Laita kovaksi keitetty kuorittu kananmuna, leipä, ranskankerma ja sinappi astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Voit käyttää myös tehosekoitinta. Syntyvän tahnan tulisi olla helposti levitettävää. Jos tahna jää liian kovaksi, lisää ranskankermaa. Ranskankerman voi halutessaan korvata myös kermaviilillä tai jogurtilla.

Sekoita tilli tahnaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Aseta kylmäsavulohisiivut tuorekelmulle, kukin omalle palalleen. Levitä tahna kalalle ja kääri rullalle kelmua apuna käyttäen.

Leikkaa rullat siivuiksi ja tarjoile

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.